Algemeen

Maar liefst zes jubilarissen gehuldigd tijdens feestavond Jong Nederland Geesteren

GEESTEREN - De jaarlijkse feestavond van Jong Nederland Geesteren was er weer op zaterdagavond 2 maart. Tijdens deze feestavond was er na de koffie eerst een groepsactiviteit, namelijk een moordspel. Hierbij had de leiding een moord op te lossen van ‘hete Hetty’ op het industrieterrein van Geesteren. Bij terugkomst in de blokhut was er een moment om stil te staan bij de jubilarissen en dit waren er dit jaar maar liefst zes!

Bas Hilberink (10 jaar)

Bas alias Bassie is de rust zelve en krijg je de spreekwoordelijke kachel niet snel aan. Hij ligt goed in de groep en kan goed omgaan met kinderen. Bas treedt niet snel op de voorgrond en dat doet hij dan ook het liefst niet te veel. Nu hij tien jaar lid is geweest gaat hij helaas na dit jaar stoppen bij Jong Nederland. Hij werd door de voorzitter, namens de hele vereniging, hartelijk bedankt voor de inzet van de afgelopen jaren.

José Lohuis (30 jaar)

José is inmiddels een boegbeeld voor de vereniging. Ze is altijd fanatiek en in voor nieuwe uitdagingen. Zomers zie je haar standaard in de korte broek met bergschoenen, mooi weer of geen mooi weer. Dat is onze José. Inmiddels 30 jaar leiding bij Jong Nederland en iemand waar ze op kunnen blijven bouwen. José heeft als doel bij het Gilde om de kinderen wat bij te brengen, want volgens José is dat in deze tijd van mobieltjes, laptops en tablets hard nodig! Ze zegt ook wel eens: “De jeugd kent niet meer wat.” Met José valt dan ook altijd wat te beleven. Zo is ze ook altijd fanatiek met spooktochten. Ze rijdt dan in het rond met haar bus en een groot masker op. José gaat altijd voor de ultieme beleving. En ook al slaapt José thuis tijdens het klein kamp, ze is altijd weer op tijd bij de blokhut. Zelfs zo op tijd dat de andere leiding nog lekker ligt te slapen en José ze dan vanaf buiten wakker moet maken door steentjes tegen het raam te gooien. José organiseert niet alleen vele leuke belevingsgerichte groepsavonden maar organiseert ook de jaarlijkse violenactie. Alles loopt hierbij altijd perfect en de opbrengst is een welkome aanvulling op de clubkas. José werd bedankt voor 30 jaar inzet voor Jong Nederland Geesteren en ze hopen nog vele jaren van haar inzet, creativiteit en kennis te mogen genieten!!

Bent Vlierman (10 jaar)

Bent is tien jaar leiding en wordt enorm gewaardeerd. Als eerste en nog steeds enige man tussen allemaal vrouwen, zit Bent helemaal op zijn plek bij de dinsdagavondgroep. Hij is nog steeds een trouwe kracht tijdens de groepsavonden en heeft zelfs speciaal voor Jong Nederland zijn vrije dag op de dinsdag gepland, zodat hij elke dinsdagavond aanwezig kan zijn. Ook is Bent actief met de socials voor Jong Nederland en heeft hij het afgelopen Bivak de reünie voor oud-leiding geïnitieerd en mede georganiseerd. Ook Bent werd bedankt voor zijn inzet van de afgelopen tien jaar en kreeg hiervoor ook de welbekende bos bloemen en speld van verdienste.

Carlijn Stundebeek (10 jaar)

Carlijn is ook alweer tien jaar leiding van de vereniging. Naast trouw leidster van de dinsdagavondgroe is ze ook heel actief als bestuurslid en vertrouwenspersoon. Met haar pedagogische vaardigheden brengt ze veel ervaring en kennis met zich mee, je kunt dan ook altijd een beroep op haar doen. De voorzitter sprak zijn blijk van waardering uit richting haar en gaf aan te hopen dat ze ook de komende jaren leidster, bestuurslid en alle overige taken mag blijven voortzetten.

Jarno Biglaar (10 jaar)

Ook Jarno is iemand die niet snel op de voorgrond treedt. Voor de vrijdagavondgroep is hij altijd een goede en betrouwbare hulp en pakt hij van alles aan wat er van hem gevraagd wordt. Ook Jarno mag trots zijn dat hij alweer tien jaar leider is bij de vrijdagavondgroep en ook hij werd enorm bedankt voor zijn inzet.

Laurens Harmelink (30 jaar)

Laurens alias Brink is sinds enkele jaren geen leider meer maar ‘vriend van de vereniging’. ‘De vrienden van’ helpen bij allerlei activiteiten overal omheen, al is het bij Brink nooit helemaal duidelijk wat hij precies doet. Wel is hij een echte ‘verbinder’ tussen alle leiding, brenger van sfeer en de man die zorgt dat er altijd wel een gesprek gaande is. Want als er iets is wat hij goed kan, is iets vertellen waar je niks aan hebt, maar wel grappig is. Brink werd bedankt voor alweer 30 jaar bagagevervoer met de vrachtwagen tijdens Bivak, mooie verhalen en humor en ook hij kreeg hiervoor een grote bos bloemen als blijk van waardering. Nadat alle jubilarissen waren gehuldigd werd er door alle aanwezigen nog lekker door geproost. Door sommigen zelfs tot in de late uurtjes.