Algemeen

MANS-leden met elkaar naar TT Circuit Assen

TUBBERGEN - Leden van ondernemersnetwerk MANS Twente bezochten vrijdag 19 april het TT Circuit Assen. Daar stond het een na grootste motorsportevenement op het programma, namelijk de World Superbike races. Er kwam ook aantal Nederlandse toprijders in diverse klassen in actie, onder meer Jeffrey Buis (wereldkampioen Supersport 300) en Michael van der Mark (voormalig wereldkampioen en huidig BMW rijder in de Superbike klasse). 

Dit bezoek was georganiseerd door MANS-leden Rob Vennegoor en Jos Engbers. Rob Vennegoor neemt al twintig jaar deel met zijn eigen team in de World Supersport 300 klasse. Met zijn twee topcoureurs Petr Svoboda en Inigo Iglesias maakt hij serieus kans op de overwinningen. In 2023 won Petr Svoboda voor het team van Rob beide races op Assen! Daarnaast is Rob ook teammanager van het World Superport team WRP Racing met toprijders Jorge Navarro en John McPhee.

Een onvergetelijke dag

De dames en heren van MANS verzamelden zich om 08.00 uur bij Café Restaurant Waaijer in Langeveen waar de bus van Ter Beek uit Tubbergen al klaar stond. Via een toeristische weg over B- en A-wegen kwam het gezelschap onder leiding van Jos Engbers rond 09.30 uur aan bij het circuit van Assen. Daar werd iedereen welkom geheten in de paddock bij het raceteam waar de koffie met cake al klaar stond. Na een uitleg van Rob in de hospitalitytrailer konden de MANS-leden zich verspreiden over het terrein. In de ochtend konden de vrije trainingen worden gevolgd op de tribunes of op het dak van het pitboxcomplex.

Om 12.30 uur stond er een uitstekende lunch klaar bij de hospitalitytrailer waar flink van werd genoten. In de spannende superpole kwalificaties in de middag werden de kaarten geschud voor de beste startposities voor de zaterdag en zondag. Om 17.00 uur vertrok het gezelschap weer naar Café Restaurant Waaijer in Langeveen waar een buffet klaar stond. De regenbuien en de kou mochten de pret niet drukken en het werd een onvergetelijke dag op het TT Circuit Assen.

MANS Twente

Ondernemersnetwerk MANS Twente staat voor: Motiveren, Activeren, Netwerken en Samenwerken. Ook een interessante bijeenkomst bijwonen? Stuur dan een mail naar info@manstwente.nl.