Algemeen

Muzikaal talent laat van zich horen bij voorjaarsconcert St. Cecilia Vasse

VASSE - In een zaal van eetcafé Het Bolscher vond op zondagochtend 14 april het jaarlijkse voorjaarsconcert van muziekvereniging St. Cecilia Vasse plaats. Het anderhalf uur durende concert stond, net als voorgaande edities, in het teken van de in Vasse en omgeving woonachtige jeugd. Zij kregen deze ochtend het podium ter beschikking om te laten zien en horen wat ze de afgelopen periode op muzikaal vlak allemaal hadden geleerd. Natuurlijk droegen ook het orkest (onder leiding van dirigent Edwin Luttjeboer) en de slagwerkgroep (onder leiding van instructeur Gerrit Kelder) hun steentje bij aan deze muzikale ochtend.

Voorzitter Clemens Kempers sprak het openingswoord en kondigde aan wat het aanwezige publiek zoal kon verwachten deze ochtend. De aftrap van het concert was voor het orkest met het nummer ’Yellow Mountains’. Sinds een aantal weken repeteren vier muziekleerlingen een half uur mee op de maandagavond met het 'grote orkest'. Drie van hen (Sam Masselink, Emma Droste en Naomi Kemperink) maakten deze ochtend ook deel uit van het orkest, Wies Wienk was verhinderd.

Hierna kwamen de Music4Kids naar voren. Deze groep staat onder leiding van Robert Brookhuis. Deze enthousiaste groep basisschoolkinderen leren kennismaken met muziek op verschillende vlakken. Deze ochtend stelden ze zich voor door middel van een voorstel-rap, zongen over de draak van Drakenstein, sloegen ritmes met drumstokken én met klank gestemde boomwhackers en dansten op Nederlands' songfestivalinzending ’Europapa’.

Na de optredens van de Music4Kids-groep brachten de bugel-leerlingen Sam, Emma en Naomi nog gezamenlijk twee medley's ten gehore. De Vasserse muziekvereniging ondersteunt in samenwerking met de muziekschool ook lokale muziekleerlingen die kiezen voor een ander instrument dan een blaas- of slagwerkinstrument. Drie jonge muzikanten hebben deze ochtend dan ook laten horen en zien welke instrumenten zij bespelen: Jens Veldhuis op de accordeon en Cato Lansink en Noor Paalhaar, beiden op viool.

Ook de slagwerkgroep ontbrak niet op deze ochtend. Die bracht de ’Bongo de Janeiro’ en de ’Afro Latino Mix’ ten uitvoering. Drie slagwerkleerlingen (Elise Hendriksen, Douwe Franke en Jim Kemperink) maakten deze ochtend hun opwachting bij de slagwerkgroep. Het orkest sloot de ochtend af met een compilatie van ’The best of the Blues Brothers’.

De Vasserse muziekvereniging kijkt terug op een goed verlopen ochtend en is trots op al het muzikale talent dat zich heeft ingezet om dit concert tot een succes te maken!