Algemeen

Nog enkele werklocaties beschikbaar in het Glashoes

TUBBERGEN - Frank Droste gaat elke dag met plezier naar zijn werk. De voormalig café-eigenaar is erin geslaagd om in Kulturhus Borne de sfeer van een bijenkorf te creëren, waar mensen in en uit lopen, waar gesprekken op gang komen, plannen worden gemaakt, waar wordt gelachen en gehuild. Kortom, dé plek waar het allemaal gebeurt. Dat hij zich aanmeldde voor de werkgroep Glashoes Tubbergen was dan ook geen toeval. “Het zou geweldig zijn als we hier met elkaar ook zo’n centrum van activiteit kunnen creëren”, zegt hij.

Nu de plannen voor het Glashoes vastere vormen krijgen, tonen steeds meer partijen hun interesse voor een onderkomen in het Glashoes. En dat is geen wonder, want dit is de plek waar cultuur, bestuur, horeca, ondernemen en maatschappelijke organisaties samenkomen. “Er zijn op dit moment nog enkele werkruimtes beschikbaar, dus organisaties en ondernemers die op zoek zijn naar een sfeervolle werklocatie met veel reuring kunnen zich nog aanmelden”, vertelt Frank. “Hoe het Glashoes er precies komt uit te zien, is nog niet uitgekristalliseerd. Maar wat wel zeker is, is dat het een plek moet worden waar van alles te beleven valt voor jong en oud. Dat betekent dat er veel mensen over de vloer komen en daarmee dus ook potentiele klanten die anders misschien niet direct binnen zouden lopen bij de organisaties en bedrijven die er gevestigd zijn.”

Overvol programma

Hij ziet dagelijks hoe dat werkt in de praktijk. “Mensen gaan naar de bibliotheek, treffen daar een bekende en gaan even samen wat drinken in het horecagedeelte”, noemt hij als voorbeeld. “Daar ontmoeten ze nog weer een paar anderen die het erover hebben om met elkaar een inzamelingsactie op touw te zetten. Spontaan borrelen er allemaal ideeën op, waarbij ze verschillende organisaties die in het Kulturhus zijn gevestigd betrekken. Zo kan er zomaar spontaan van alles ontstaan. Er worden zoveel initiatieven van inwoners opgepakt en uitgevoerd, dat dit regelmatig leidt tot een overvol programma. Op die manier kan een gebouw een hele grote rol spelen in de betrokkenheid en het noaberschap in een dorp.” 

Interesse

Tot nu toe hebben al een flink aantal organisaties bij het Glashoes interesse getoond, waaronder de bibliotheek, SWTD, een horecaondernemer, Wij in Buurt (waaronder meerdere maatschappelijke organisaties vertegenwoordigd zijn), Maatschappelijk Werk, de culturele organisatie Hof van Tubbergen, de politie en Noaberkracht. Ook zijn er op dit moment enkele gesprekken gaande met geïnteresseerde partijen. “Zien is kennen”, zegt wethouder Erik Volmerink. “De stap over een drempel wordt een stuk lager als mensen toch al in het gebouw moeten zijn. Bovendien biedt ondernemen in het Glashoes ook mogelijkheden tot samenwerking waaraan men nu misschien nog niet denkt.” Hoe het gebouw er precies uit komt te zien is nu nog niet bekend. Wel staat vast dat ook inwoners van de gemeente Tubbergen hierin een stem zullen hebben. “Juist door de mix van maatschappelijke- en culturele organisaties, ondernemers, ambtenaren en gemeentebestuur wordt het een plek waar iedereen elkaar ontmoet en waar ideeën werkelijkheid worden”, zegt de wethouder. “Dat maakt het met name ook voor ondernemers waardevol om zich in het Glashoes te vestigen.” 

Aanmelden voor een werkplek

Organisaties of ondernemers die interesse hebben voor een werkplek in het Glashoes kunnen zich aanmelden via rik.stamsnieder@noaberkracht.nl