Algemeen

Oud en jong genieten van elkaar bij het ROC van Twente

TUBBERGEN - Voor ouderen uit het dorp Tubbergen was er op maandag 6 en dinsdag 7 november een prachtig uitje. Een unieke samenwerking tussen het ROC van Twente en de Zonnebloem afdeling Tubbergen. Op uitnodiging van het ROC van Twente gingen ouderen op weg naar Almelo voor een verwenochtend. Leerlingen stonden in de parkeergarage klaar om de gasten en vrijwilligers te begroeten.

De leerlingen van Zorg en Welzijn hadden leuke activiteiten bedacht. Na een heerlijk kopje koffie met iets lekkers gingen de activiteiten van start. Spelletjes, tekenen en schilderen, maar ook een babbelpot met daarin vragen over hoe was het vroeger? En hoe is het nu?

Mevrouw Lena Krol, bijna 103 jaar oud, heeft genoten van de jongeren net als alle andere gasten. De jongeren hebben genoten van de verhalen en van de gasten. Op maandag waren er ook bewoners van de Meulenhof bij en ook die kijken terug op een geweldige ochtend. Volgend jaar hopen ze er weer te zijn. Leerlingen stonden buiten bij het afscheid om iedereen uit te zwaaien. Het was geweldig en super om oud en jong zo bij elkaar te zien. De vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Tubbergen hebben de gasten netjes thuis afgeleverd.