Algemeen

Passie 2024 in Langeveen

LANGEVEEN - Na een aantal jaar van afwezigheid wordt er door een enthousiaste groep vrijwilligers gewerkt aan een nieuwe opzet van de Passie. Deze zal plaatsvinden op Goede Vrijdag, 29 maart. 

Er is voor gekozen het evenement dit jaar op één locatie in de open lucht plaats te laten vinden, namelijk bij recreatieplas De Koele in Langeveen. Er is afscheid genomen van de processie met het kruis, maar uiteraard keert het iconische wit verlichte kruis op andere manieren terug.

Lijdensverhaal

Tijdens de Passie wordt het lijdensverhaal van Jezus verteld, vanaf de maaltijd op Witte Donderdag, de gebeurtenissen op Goede Vrijdag en de opgang naar Pasen. Hierbij nemen parochianen uit verschillende geloofsgemeenschappen rollen op zich. De muzikale omlijsting wordt dit jaar verzorgd door de koren Courage uit Langeveen en Cantabilé uit Mariaparochie.

De Passie zal starten om 19.00 uur. Aanvullende informatie zal bekend worden gemaakt via de informatiekanalen van de parochie, social media en de lokale nieuwsbladen. De Projectgroep Passie 2024 hoopt u 29 maart te zien.