Algemeen

Stichting De Veelboer viert aankoop van het scoutinggebouw

VASSE - De aankoop van de Veelboer is rond en de handtekeningen zijn gezet! Stichting De Veelboer heeft het scoutinggebouw aan de Broekdijk in Mander aangekocht van de parochie. Daarmee blijft deze mooie plek behouden voor de jeugd van Vasse, Mander, Hezingen e.o. De stichting is ontzettend blij dat hiermee ook de Kameleongroep Scouting Vasse e.o. in de toekomst op de Veelboer kan blijven. “Tijd voor een feestje”, aldus de stichting. 

Toen 28 jaar geleden de voormalige bewoners de boerderij aan de kerk schonken is daarbij vastgelegd dat de opbrengst bij verkoop toekomt aan het onderhoud van het kerkgebouw in Vasse. De opbrengst van de verkoop van zowel de woning als het scoutinggedeelte is dan ook gereserveerd voor het onderhoud van de kerk in Vasse.

Nu ze deze mijlpaal hebben gehaald en eigenaar zijn, kunnen ze bezig met de plannen voor het verduurzamen van het gebouw, het groot onderhoud en (her)inrichten van het terrein. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar om het gebouw toekomstbestendig te maken. Komend jaar steken ze flink de handen uit de mouwen om dit ook gerealiseerd te krijgen, alle hulp is daarbij welkom. Voor de exploitatie is de stichting aan het kijken hoe het medegebruik van het gebouw vorm kan krijgen, passend bij de omgeving en de scoutingactiviteiten.

Tijd voor een feestje

Maar de stichting wil ook even stil staan bij deze belangrijke gebeurtenis. Op zaterdagavond 18 november organiseren ze een feestje om te vieren dat de Veelboer is aangekocht en daarmee voor de gemeenschap behouden blijft. Iedereen die hen tot nu toe heeft geholpen willen ze daarvoor bedanken. Alle donateurs en sponsors, leden en oud-leden, ouders en leiding, buren en buurtgenoten zijn dan ook uitgenodigd. Het feestje start om 19.30 uur bij de Veelboer, Broekdijk 73a in Mander.

Voor vragen of opmerkingen kun je contact opnemen met stichtingdeveelboer@gmail.com of tel. 0612095236 of 0620956812.