Algemeen

Stichting Dorpshuis De Haambrink in Harbrinkhoek/Mariaparochie verduurzaamd

HARBRINKHOEK/MARIAPAROCHIE - Afgelopen jaren had het bestuur van Dorpshuis De Haambrink al eens onderzoek gedaan naar verduurzaming van het pand. De stijging van de energieprijzen eind 2021 zorgden ervoor dat dit onderwerp hoog op de agenda kwam te staan. Diverse overleggen, voorlichting en offertes hebben ertoe geleid dat duurzame energie en energiebesparing werkelijkheid is geworden bij De Haambrink. Bijna 150 zonnepanelen leveren op dit moment al stroom. Binnenkort zorgen heatpipes voor een deel van de warmwatervoorziening en zal ledverlichting het verbruik van elektriciteit drastisch verlagen. Hiermee dalen de energiekosten behoorlijk voor De Haambrink. Dit is weer gunstig voor de huurtarieven van de zaal en de multifunctionele ruimte. Ook huurders van de overige ruimtes (Fysio Team Langeveld en kinderopvang Bambino) zullen hiermee hun voordeel doen.  

De gemeente Tubbergen heeft in 2022 ook een subsidie voor een deel van de verduurzaming toegekend aan de Haambrink. Toen ze dit jaar hoorden dat ze bij hun bank, Rabobank Noord en West Twente, een verzoek konden indienen voor een bijdrage uit het Coöperatiefonds voor hun plannen om verder te verduurzamen hebben ze dat gelijk gedaan. Medio september kreeg de penningmeester positief bericht van de Rabobank dat ze hadden besloten om het dorpshuis / de sporthal het mooie bedrag van € 10.000 toe te kennen. Met dit bedrag kunnen ze een mooi deel van de investeringen afdekken.

De Haambrink is de Rabobank dan ook zeer dankbaar dat zij dit bedrag aan hen, en indirect aan de hele gemeenschap, beschikbaar heeft gesteld.

Op de foto ziet u dat zij afgelopen weekend de cheque met de waarde van € 10.000 uitgereikt hebben gekregen van Rabomedewerkster Jeannet van der Aa en ledenraadslid Addy Woesthuis.

Gelijkertijd kregen de dames van Dames 1 van de Krekkers een mooie cheque overhandigd van € 842,69 vanuit de Rabo Club Support actie.