Algemeen

Ten Cate bereikt hoogste 'topje' bij bouw nieuwe pand

GEESTEREN - Op een feestelijke dag in de bouwgeschiedenis van ten Cate, werd donderdag 28 september het hoogste punt bereikt bij de constructie van hun nieuwe pand aan de Morseltoven 12 in Borne. Een onvergetelijk moment van de dag was toen een werknemer, Erna Vrerink, die op dezelfde dag 40 jaar in dienst is bij ten Cate, het ‘topje’ van het nieuwe pand onthulde op het dak.

Deze donderdag kwam het personeel van ten Cate zoals gewoonlijk binnen aan de Langeveenseweg in Geesteren. Maar voor Erna Vrerink was het even rondkijken toen ze binnenkwam. Overal hingen posters met een pasfoto van haar en de tekst 40 jaar in dienst. Om hier even bij stil te staan verzamelde iedereen zich rond 9.45 uur in de kantine. Onder genot van koffie of thee met slagroomgebak werd Erna in het zonnetje gezet. Aansluitend vertelde de directeur van ten Cate, Janneke van der Meij, hoe de middag eruit zal zien. Want de medewerkers ten Cate gingen om 15.00 uur richting Borne, voor de traditionele ‘pannenbier’, om het hoogste punt van het nieuwe pand te vieren.

Geen vlag maar een ‘topje’ geheven

Om dit unieke moment te vieren, met een traditionele ‘pannenbier’ event, werd er geen vlag maar een ‘topje’ geheven, een treffende knipoog naar het ondergoedmerk ten Cate. Erna Vrerink onthulde hierbij het ‘topje’ op het dak. Dit symbolische gebaar benadrukte de langdurige toewijding en betrokkenheid van het personeel bij het succes van ten Cate. In haar toespraak op de bouwlocatie benadrukte directrice Janneke niet alleen de betekenis van het nieuwe pand voor het bedrijf, maar ook het innovatieve karakter van het pand. Na de officiële ceremonie kregen alle werknemers de kans om het nieuwe pand te ver

kennen. Op elke verdieping hingen moodboards die een voorproefje gaven van hoe hun toekomstige werkplek eruit zal zien. Deze creatieve aanpak diende als inspiratiebron voor de medewerkers en werkte enthousiasme op voor de mogelijkheden die het nieuwe pand zal bieden. Het nieuwe ten Cate pand belooft niet alleen een modern en functioneel kantoor te worden, maar ook een weerspiegeling van het merk. Met het bereiken van dit topje markeert ten Cate een belangrijke mijlpaal in de bouw van hun nieuwe hoofdkantoor.

Het nieuwe bedrijfspand een maatje kleiner

Ten Cate was jarenlang gehuisvest in Geesteren, naar verwachting zal in februari 2024 de verhuizing zijn naar Borne. De huidige huisvesting paste niet meer bij het imago dat het bedrijf wil uitdragen. Directrice Janneke: “Bovendien is het pand oud in Geesteren en 2,5 keer te groot voor wat we nodig hebben. In de hoogtijdagen werkten hier 350 mensen, maar de productie is uitbesteed naar het buitenland, waardoor we op het hoofdkantoor nu nog 45 medewerkers hebben. Zodoende mocht het nieuwe bedrijfspand een maatje kleiner. Het nieuwe pand van ten Cate wordt onderverdeeld in verschillende hallen die onderling schakelbaar zijn. Het bedrijfspand is voorzien van acht loading docks en de vrije hoogte van de bedrijfsruimte is 12.20 meter. Aansluitend zitten het kantoor, de kantine en de show

room. Met duurzame bouwmaterialen, warmtepompen en zonnepanelen voldoet het nieuwe bedrijfspand aan de belangrijke wens van verduurzaming. Met het nieuwe pand dicht bij de A1 en de A35 zijn we straks goed bereikbaar aan de Morseltoven in Borne.” Het bedrijfspand een maatje kleiner, verduurzaming en goed bereikbaar zijn de drie grote wensen die samen uitkomen in het nieuwe pand van ten Cate, dat bekend is om zijn kwalitatieve ondergoed en badmode. De medewerkers van ten Cate kunnen niet wachten om te verhuizen was te horen na de rondleiding toen het tijd was voor ‘pannenbier’ en een etentje.

“Als we in het nieuwe pand zitten, gaan we een open dag organiseren. Dan kun je kijken op de ontwerpafdeling tot aan het magazijn”, laat Janneke tot slot weten.

Foto’s: Clemens Brughuis