Algemeen

Turvenloop op 30 december in Langeveen

LANGEVEEN / BRUINEHAAR -  De zomer nadert zijn einde en dat betekent dat in Langeveen en Bruinehaar enthousiast gewerkt wordt aan de voorbereidingen van alweer de negende Turvenloop. Traditiegetrouw vindt dit gezellige, sportieve en laagdrempelige hardloop- en wandelevenement plaats tussen Kerst en oud en nieuw, dit jaar op zaterdag 30 december. 

Een belangrijke ontwikkeling van de laatste jaren is dat mensen meer zijn gaan wandelen en hardlopen. In de coronaperiode waren dit activiteiten die individueel wel door konden gaan. Deze ontwikkeling heeft zich ook na de pandemie voortgezet, waardoor het aantal evenementen toeneemt.

Wandelen of hardlopen

In Langeveen en Bruinehaar zijn er voor de wandelaars drie routes uitgezet in het prachtige buitengebied, van 5, 10 en 15 kilometer. Starten kan ’s morgens vanaf 9.30 uur bij Café-Restaurant Waaijer. De hardlopers starten ’s middags om 13.11 uur. Zij kunnen kiezen voor 5 of 10 kilometer. Start en finish is voor alle deelnemers op het plein de Drieschicht in Langeveen. 

Teamscompetitie en hardloopclinic

Onderdeel van het hardloopevenement is de teamscompetitie. Deelnemen kan vanaf drie tot maximaal vijf personen. Aanmelden kan als bedrijf, sportclub, organisatie, maar ook als vriendengroep of vereniging. Het winnende team krijgt een wisselbokaal en een aantal consumptiemunten.

Voor beginnende hardlopers biedt de organisatie van de Turvenloop de mogelijkheid deel te nemen aan een hardloopclinic. Elke maandag- en donderdagavond wordt er getraind onder begeleiding van Gerrit Jurjens. Het doel is op 30 december 5 kilometer te kunnen hardlopen. Het is elk jaar weer prachtig om te zien hoe blij en enthousiast deelnemers van de hardloopclinic worden. Gerrit Jurjens is telefonisch bereikbaar voor meer informatie: 06-51142754. 

Kidsrun

Natuurlijk is er ook dit jaar weer een kidsrun, telkens een terugkerend succes tijdens de Turvenloop. De kidsrun begint ’s middags om 14.30 uur. De afstanden zijn afgestemd op de drie leeftijdscategorieën, waardoor alle kinderen mee kunnen doen. De jongsten mogen op de loopfiets aan de start verschijnen, eventueel begeleid door ouders. Zij lopen één rondje. Kinderen van 4 tot 8 jaar lopen twee rondjes en de oudsten, tot 12 jaar, lopen drie rondjes.

De organisatie van de Turvenloop hoopt op een winterse dag, een prachtige gelegenheid om het jaar sportief af te sluiten en samen te genieten van de sfeer rond Kerst en oud en nieuw. Inschrijven voor het hardlopen kan via www.turvenloop.nl. Uiteraard kan er op 30 december ook ter plekke bij Café-Restaurant Waaijer ingeschreven worden. Opgeven voor de teamscompetitie kan door een e-mail te sturen naar info@turvenloop.nl.