Algemeen

Vrijwilligers geloofsgemeenschap Reutum en Haarle gehuldigd

REUTUM / HAARLE - De locatie Reutum en Haarle van de Heilige Pancratiusparochie heeft afgelopen zondag de tweejaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst gehouden. Er werd begonnen met een viering in de kerk voorafgegaan door Christianne Saris.

Namens de Commissie van beheer begroette Marian Groothuis de aanwezigen met een warm welkomstwoord waarin ze haar dank uitsprak naar alle vrijwilligsters. “Een geloofsgemeenschap is afhankelijk van vrijwilligers om het nodige werk te verzetten. Vele handen maken licht werk en sta je sterk” zo benadrukte ze. Het dames en herenkoor verzorgde de muzikale omlijsting van deze viering.

Na de viering was er een gezellig samenzijn bij Cafe Restaurant De Molenberg. Siny Poppink ga namens de beheerscommissie een korte uitleg over de toekomst van de kerk, als deze gesloten wordt. Ook nam ze de gelegenheid om een aantal vrijwilligers met een kort dankwoord in het zonnetje te zetten.

40 jaar acoliet: John Groothuis, Gerald Bijen, Hubert Stevelink, Gerald Hesselink; 40 jaar schoonmaak kerk: Lies Hesselink

25 lectrice: Agnes Booyink

Alle jubilarissen kregen een warm applaus van de aanwezigen, een bos bloemen en een cadeaubon die kan worden besteed bij een plaatselijke ondernemer.

De trekking voor de verloting van de paaskaars, van het afgelopen kerkelijk jaar, werd verricht door Christianne Saris. Deze wordt volgens de traditie door het kostersteam bezorgd bij diegene met het winnende lootje. Christianne gaf een korte uitleg over de betekenis van de paaskaars.

Na dit officiële gedeelte werden de aanwezigen uitgenodigd voor een heerlijke broodmaaltijd. Nadat met smaak werd gegeten en er gezellig nagepraat werd ging iedereen met een goed gevoel huiswaarts.