Natuur & Milieu

Wandeling ‘Cirkels van Jannink’ in Dal van de Mosbeek

MANDER/VASSE -Wil jij graag weten waarom er in Mander twee reusachtige cirkels in het landschap zijn gemaakt? Ga dan woensdag 10 juli mee met de wandeling ‘Cirkels van Jannink’ van Landschap Overijssel. Met gidsen ga je er op uit; onderweg vertellen ze meer over dit gebied en het boeiende verhaal achter de cirkels. De wandeling start om 19.00 uur en in circa 2,5 uur wordt vier tot vijf kilometer afgelegd. Vooraf aanmelden is nodig.

De Cirkels van Jannink liggen al bijna honderd jaar in het landschap van Mander. Ze zijn nog altijd even indrukwekkend. Niet zo gek als je bedenkt dat deze enorme cirkels zo’n vierhonderd meter in doorsnee zijn. Hier zit een bijzonder verhaal achter. De gidsen vertellen het allemaal tijdens de wandeling. Daarnaast is het genieten van de prachtige natuur van het Dal van de Mosbeek. De afwisseling is groot, zo loop je door bos, langs beekjes, houtwallen, grafheuvels en over de heide. Kortom, een afwisselende en leerzame wandeling en wie weet komen de deelnemers het vliegend hert ook nog tegen. Tip: trek stevige schoenen of laarzen aan.

Aanmelden

Meld je van tevoren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal dertig personen.

Kosten

De kosten zijn € 5,- per persoon. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere twaalf Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Ben jij al donateur?

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij het prachtige Overijsselse landschap, hoe beter het kan worden beschermd. Donateur worden kan al vanaf € 2,50 per maand. Voor meer informatie https://www.landschap overijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Vrijwilligers

Het Bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek zoekt vrijwilligers om het team te versterken. Gezocht wordt vooral gidsen en vrijwilligers voor het kinderactiviteitenteam. Belangstelling of wil je meer informatie? Stuur een mail naar louiset.vos@landschapoverijssel.nl