Sport & Vrije tijd

Cursisten Het Keyboardhuijs geven live-optreden tijdens seizoensafsluiting

GEESTEREN - Volgens traditie werd er vrijdagavond 23 juni een voorspeelavond gehouden door de leerlingen van Het Keyboardhuijs van Miranda Berning. Diverse nummers van klassiek tot popmuziek kwamen voorbij. Het was een muzikale avond waarop de leerlingen volop de gelegenheid hadden om hun muzikale kunnen te laten horen aan een groot, door hen zelf meegebracht publiek.

Al voor de 12 de keer werd het lesseizoen van het Keyboardhuijs in Geesteren afgesloten met de bekende voorspeelavond. De vele toeschouwers konden onder het genot van koffie of frisdrank luisteren wat de cursisten de afgelopen periode hadden geleerd.

Openluchtconcert

Mede door de goede weeromstandigheden werd dit jaar wederom gekozen voor een openlucht optreden. De tuin en een overdekt terras gaven het publiek voldoende ruimte. Het repertoire varieerde van Jaap Reesema, Susan en Freek, Lady Gag en Claude tot gevoelige gespeelde klassieke muziekstukken, zoals Grieg en Ludovico Einaudi.

Nauwelijks plankenkoorts

Vooral voor de nieuwe cursisten was het een spannende happening. Zij gaven deze avond hun eerste echte liveoptreden. Maar van de bekende plankenkoorts was nauwelijks sprake. Natuurlijk gaf het publiek na elke voordracht een daverend applaus wat altijd een unieke ervaring met zich meebrengt. Volgend jaar rond eind juni staat er uiteraard weer een voorspeelavond op het programma. En als het klimaat het toelaat gebeurt het weer in de openlucht.

Nieuwe lessen

Na de zomervakantie starten voor jong en oud de lessen weer aan de Dorpsstraat in Geesteren. Wie ook interesse heeft in keyboard of piano te leren spelen, is altijd welkom om eens te komen kijken of voor een proefles. Hiervoor kan contact worden opgenomen met Miranda Berning, mail: miranda.berning@live.nl of tel. 06-20340344