Sport & Vrije tijd

De burgemeester leest voor in de bibliotheek

TUBBERGEN - Vol verwachting zaten de kinderen van de Kinderkroon om goed half 10 in de bibliotheek van Tubbergen te wachten op de burgemeester! Op uitnodiging van de leesconsulenten van de bibliotheek zou hij het boek ‘Help! Een verassing!’ komen voorlezen. Simone had verteld waar burgemeester Anko Postma werkte en de kinderen keken door het raam of ze de burgemeester al aan zagen komen. Een pakje drinken en een krentenbol maakte het wachten aangenaam. Er kwamen nog wat meer kinderen met moeder of oma binnen om aan te sluiten bij het voorleesmoment. Daar kwam de burgemeester aan met om zijn nek zijn ambtsketen waar Simone al over verteld had. De burgemeester vertelde zelf ook over zijn ambtsketen en liet de kinderen voelen hoe zwaar de keten is.

De burgemeester nam plaats in de mooie voorleesstoel en startte het voorlezen. Hij vertelde met veel enthousiasme over Eekhoorn Suus die een verrassing in petto heeft voor vos August. Hij nam de kinderen mee in het verhaal, legde de moeilijke woorden uit en stelde vragen. Wat is nou onstuimig en wat betekent ravotten? De kinderen reageerden met veel plezier en vanuit grote betrokkenheid op wat ze hoorden en zagen. En na afloop was er ook voor alle kinderen een verrassing! Een muzikale picknick, met schudeitjes, fruit met belletjes of shakers. Nanne nodigde alle kinderen uit op picknickkleed om samen muziek te maken. Eerst maakten alle kinderen samen heel luid muziek, zoals onstuimige Suusje dat zou doen. Maar daarna ook héél zachtjes voor August, zodat hij lekker kon luieren op het kleed. Wat een fijne verrassing! Na afloop van dit gezellige voorleesfeestje ontving de burgemeester een groot applaus van alle aanwezige kinderen!

Zelf aan de slag

Tijdens De Nationale Voorleesdagen wordt het belang van voorlezen extra benadrukt. De bibliotheek ondersteunt ouders met jonge kinderen graag bij het voorlezen in deze week maar ook vooral ná deze week, met een uitgebreide collectie fantasierijke prentenboeken. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. De bibliotheekmedewerkers zoeken graag mee naar een boek dat past bij elk kind! 

Lid worden

Alle kinderen t/m 6 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de Bibliotheek krijgen een vingerpopje van Vos August (uit het prentenboek “Help! Een verrassing!” cadeau. Het lidmaatschap van de Bibliotheek is voor kinderen en jongeren tot 19 jaar gratis.