Sport & Vrije tijd

Deelnemersveld veertiende editie International U12 Tournament compleet

TUBBERGEN - TVC ’28 houdt op zaterdag 29 juni op sportpark De Grote Moat voor de veertiende keer het Internationaal U12 voetbaltoernooi waaraan weer veel gerenommeerde teams deel zullen nemen. Ook dit jaar is het wederom gelukt om tien betaalde voetbalorganisaties met jongens van de geboortedatum 2012, dus U12, te laten deelnemend aangevuld met Team Gemeente Tubbergen U13 en TVC ’28 U13.

Poule-indeling

Poule A zal bestaan uit: Borussia Mönchengladbach U12, FC Twente/Heracles U12, Vitesse U12, FC Groningen U12, Team Gemeente Tubbergen U13 en Arminia Bielefeld U12. Poule B zal bestaan uit: Sparta Rotterdam U12, TVC '28 U13, Heerenveen U12, FC Utrecht U12, Bayer Leverkusen U12 en NEC U12. Het speelschema met daarop de tijden en velden wordt binnenkort bekendgemaakt via de welbekende Tournify app.

Doelstellingen Internationaal U12 toernooi

Belangrijke doelstellingen van het toernooi zijn het actief ondersteunen van de ontwikkeling van het jeugdvoetbal en het onderstrepen van de maatschappelijke positie van TVC ’28 in de gemeente Tubbergen. Daarom zal, naast de U13 van TVC ’28, ook Team Gemeente Tubbergen U13 deelnemen, dat bestaat uit spelers van alle overige voetbalverenigingen uit de diverse kernen van de gemeente Tubbergen. Team Gemeente Tubbergen U13 zal wederom gecoacht worden door Niels Kroeze.

Gezien het niveau van de deelnemers en de ervaringen van de dertien voorgaande edities is de organisatie ervan overtuigd dat het weer een spannend en attractief toernooi wordt.