Sport & Vrije tijd

Definitieve selectie 'Team Gemeente Tubbergen U13' is een feit!

TUBBERGEN - Woensdagavond is de derde en tevens laatste selectietraining op het hoofdveld bij TVC '28 succesvol afgewerkt. Na de warming up werd een positiespel van 5 tegen 5 (+ 1 neutrale speler dus bij balbezit een mannetje meer), een 3 tegen 3 omschakelvorm en een 11 tegen 11 eindpartij gedaan. De eerste 45 minuten hebben de vier keepers met elkaar getraind onder begeleiding van keeperstrainer Frank Snijders. Uiteindelijk is de definitieve selectie bekendgemaakt. 

Veel vreugde bij de geselecteerden en een beetje teleurstelling bij de niet -geselecteerden. Onder zowel de spelers die de definitieve selectie hebben gehaald als de spelers die deze niet hebben gehaald veel eerstejaars, zes om zes. Kortom twaalf spelers die volgend jaar ook nog zouden mogen meedoen. Het tenue aangeboden door FC Twente Soccer Camps waarin getraind werd, mogen ze houden. In de definitieve selectie zitten, zoals de afspraak vooraf, minimaal één speler van de voetbalverenigingen in de gemeente Tubbergen: VC Fleringen, VV Reutum, STEVO, MVV '29, De Tukkers, VV Langeveen en VMC.

De definitieve selectie bestaat uit:

VC Fleringen
- Dieks oude Lansink
VV Reutum
- Harm Veldhuis
|- Gijs Wildemors
- Thijs Groothuis
STEVO
- Mart Schuttevaar (K)
- Eduar Haarhuis
MVV’29
- Sterre Snijders
De Tukkers
- Teun Bekke (K)
- Boet Nijkamp
- Hidde Derks
- Mamadi Keita
- Tekle Mahari
- Morris ten Velde
Langeveen
- Daan Rikhof
VMC
- Bink Linders
|- Ties de Witte
- Floris Sanderink

De begeleiding bestaat uit trainer/coach Niels Kroeze, keeperstrainer Frank Snijders, assistent-trainers Thomas Hilberink en Joes Masselink. De staf is zeer content over het verloop met de voorselectie tot nu toe en de samenstelling van de definitieve selectie.

Iedereen die onderdeel uitmaakt van de definitieve selectie (spelers/begeleiding) kijkt er naar uit om de oefenwedstrijden tegen TVC'28 JO13-1 (19 juni om 19.30 uur) en NEO JO13-1 (26 juni om19.00 uur) af te werken. In het bijzonder naar het uiteindelijke hoofddoel, de veertiende editie van het International U12 Tournament (29 juni van 10.00-16.30 uur), waar ze alles zullen geven.

Los van de resultaten gaat Team Gemeente Tubbergen U13 er sowieso een supermooie dag van maken, die voor de gehele selectie onvergetelijk moet gaan worden. Dit alles zal zich af gaan spelen op het prachtige sportcomplex van TVC '28.