Sport & Vrije tijd

Donateursactie muziek-, zang- en toneelvereniging Concordia

ALBERGEN - Muziek-, zang-, en toneelvereniging Concordia zal in de weken van 6 tot en met 20 november haar jaarlijkse donateursactie houden. De donateurskaart is geldig in geheel 2024. Wij vragen uw steun door het kopen van een donateurskaart zodat muziek-, zang- en toneelvereniging Concordia kan blijven investeren in de toekomst van de vereniging met mooie initiatieven zoals hieronder omschreven.

Opleidingen: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst

Concordia is dit schooljaar in samenwerking met basisschool Kadoes en Muziekschool Kaliber een uniek nieuw initiatief gestart; te weten een leerorkest in de klas in groep 6 en 7.

Het Leerorkest; Elke woensdag komen er verschillende docenten van Kaliber Kunstenschool om met de kinderen van groep 6 en 7 muziek te maken in het Leerorkest van Kadoes. Dit is een unieke gelegenheid voor de kinderen om een muziekinstrument te leren bespelen. Hierbij is de keuze uit een van de volgende instrumenten: dwarsfluit, trompet, trombone, saxofoon, hoorn en trommel. De 68 stuks instrumenten zijn door Concordia nieuw aangeschaft en worden beschikbaar gesteld vanuit muziekvereniging Concordia en diverse fondsen. Het kind mag dit instrument een jaar lang gebruiken en ook mee naar huis nemen om thuis te oefenen. De kinderen krijgen per instrument groepslessen gegevens door vakdocenten van Kaliber. Ook wordt eens per drie weken met alle kinderen samen gespeeld in het clubgebouw van Concordia. Het leerorkest zal in december 2023 en juni 2024 een concert geven voor alle kinderen en inwoners uit Albergen en omstreken.Vanaf januari 2024 starten Concordia en Levenslust Fleringen samen met een jeugdorkest, waar alle leerlingen die een jaar les hebben gehad aan deel mogen nemen. Nadere informatie hierover volgt binnenkort.

Leerorkest Kadoes, aanbieden waardecheque door de Rabobank. 

Toneel

Toneelvereniging Concordia heeft voor het komende jaar weer een prachtige toneeluitvoering op het programma staan, te weten het toneelstuk “Maar niet Echt”. Onder leiding van onze schrijver en regisseur Jos Schepers wordt dit stuk momenteel ingestudeerd. Het belooft weer een geweldig mooi toneelstuk te worden dat bol staat van humor en spanning. De toneeluitvoeringen zijn gepland op 8,9,15,16 en 17 maart 2024 bij Café Restaurant De Molen in Fleringen.

De voorverkoop start op 1 februari 2024 via de site toneelkaarten.nl 

Orkest Concordia

Het orkest van Concordia en Levenslust Fleringen spelen op dit moment samen onder leiding van dirigente Maartje Zomer. De beide orkesten vullen elkaar ten aanzien van de bezetting mooi aan, waardoor we in staat zijn leuke concerten te organiseren. Op 16 december 2023 geven we een gezamenlijk kerstconcert in de kerk van Fleringen, aanvang om 19.00 uur. Hier nemen ook een aantal koren aan deel. Wij hopen dat wij in 2024 weer optredens kunnen verzorgen in Albergen. Gepland staan o.a. een optreden bij de Tukkerstocht. Voor het najaar staat een themaconcert gepland met meerdere orkesten, koren en solisten. 

Popkoor Happinezz

Ook het popkoor Happinezz is onderdeel van Concordia. Op 7 oktober hebben ze een  mooi optreden gegeven bij de Molen in Fleringen. Op woensdagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur vinden de repetities plaats in het clubgebouw van Concordia. Gezelligheid en leuke optredens vormen de basis voor deze groep. Alle zangliefhebbers worden hierbij uitgenodigd om een keer op de woensdagavond een repetitie bij te wonen om te kijken of het ook iets voor jou is.

Twirling

Dansen, gezelligheid, mooie pakjes, glitters, wedstrijden, prijzen winnen. Echt een unieke sport. Van technieken tot dans, je ontwikkelt je op zo veel diverse gebieden. Een sport, die je solistisch, in duo of team kan beoefenen.

Het twirlteam is onderdeel van muziek-, zang-, en toneelvereniging Concordia. Onze leden van het twirlteam nemen actief deel aan meerdere wedstrijden door het land en hebben zelfs meerdere keren successen behaald op Nederlands kampioenschappen. Kinderen vanaf 6 jaar en ouder zijn van harte welkom om ook deze leuke sport te komen beoefenen.