Sport & Vrije tijd

Frielinkpark Festival brengt 20 mille op voor kleedkamers MVV ’29 in Harbrinkhoek

HARBRINKHOEK - Het sportterrein van voetbalvereniging MVV ’29  was zondag 10 september voor de eerste keer het decor voor het Frielinkpark Festival. De insteek van deze feestdag was om met activiteiten geld in te zamelen voor de vernieuwbouw van de voetbalkleedkamers. In totaal bracht het festival € 20.000,= op. Daarvan kwam € 15.000,= vanuit het onderdeel ‘Schijt je rijk’, waarbij koe Bertha 1929 de ster van de dag was.

Nuttig en vooral aangenaam

Sinds juni zijn de werkzaamheden op het Frielinkpark in volle gang. De zes voetbalkleedkamers worden er grondig onder handen genomen en uitgebreid met twee nieuwe kleedkamers. Om de kosten binnen de perken te houden, worden veel klussen opgepakt door vrijwilligers. Met het Frielinkpark Festival wilde de club iets terug doen voor de samenleving. Daarom werd zondag het aangename met het nuttige gecombineerd. Inwoners uit Harbrinkhoek en leden van MVV ’29 hielden acties om geld te genereren voor de bouwwerkzaamheden en beleefden tegelijkertijd een gezellige dag waarbij saamhorigheid voorop stond.

FC Twente prijzen

“De middag begon met spelletjes voor de jongste bezoekers en een sponsorloop door de basisschooljeugd uit Harbrinkhoek”, vertelt Peter Wensink, voorzitter bij MVV ’29. “Voor deze kinderen waren er ook prijzen te winnen.” De prijsuitreiking werd gedaan door Max Bruns, oud MVV-speler en momenteel onder contract bij FC Twente. De individuele winnaar van de sponsorloop is Milan Engelbertink. Hij won een shoptegoed in de webshop van FC Twente. De teamprijs ging naar jo13-1. Dit team gaat naar de wedstrijd van FC Twente tegen  SC Heerenveen. “Ook de senioren deden een duit in het zakje”, vervolgt Wensink. “Bovendien komt de opbrengst van het dorpsontbijt dat tijdens de School- en Volksfeesten Harbrinkhoek werd gehouden, tevens bij het totaalbedrag van € 20.000,= op. We zijn enorm blij met de fantastische opbrengst. Het hele bedrag komt ten goede aan de vernieuwbouw van de kleedkamers. We hopen deze begin november weer in gebruik te kunnen nemen.”

Waardevolle koeienvlaai

De meest spraakmakende activiteit tijdens het feest verzorgde Bertha 1929. De koe maakte haar ’s middags opwachting op het hoofdveld als ster van het onderdeel ‘schijt je rijk’. Wensink legt uit: “Voor ‘schijt je rijk’ werd het hoofdveld opgedeeld in kavels die symbolisch konden worden gekocht voor € 25,=. Vervolgens werd er een koe op losgelaten. De ‘eigenaar’ van de kavel waarop het dier zou poepen, was de winnaar en ontving € 1.000,=.”  De ‘investeerders’ konden de voortgang volgen via gps-beelden op een groot scherm.

Enig risico bracht het event volgens de voorzitter wel met zich mee. De kans bestond namelijk dat het dier niet poepte. “In dat geval hadden we gekeken in welke kavel de koe voor het laatst haar rechterachterpoot had geplaatst. Gelukkig deed Bertha het voortreffelijk. Na een kwartier was de vlaai gelegd en werd Rens Elferink uitgeroepen tot winnaar van ‘schijt je rijk’.

In totaal werden er 600 kavels verkocht, die maar liefst 15 mille in het laatje brachten. “De eerste editie van het Frielinkpark Festival was een groot succes”, blikt Peter Wensink terug. “De reacties waren zo positief en enthousiast dat we gaan overleggen om er een vervolg aan te geven.