Sport & Vrije tijd

Jaarlijkse show Vogelvereniging Tubbergen & Omstreken

TUBBERGEN - De Tubbergse vogelvereniging Tubbergen & Omstreken houdt van zaterdag 11 tot en met zondag 12 november haar jaarlijkse vogeltentoonstelling. De bezoekers treffen op deze show een grote verscheidenheid aan vogels aan. Er worden ruim 300 vogels tentoongesteld waaronder kleur- en postuurkanaries, tropische vogels, europese cultuurvogels en parkieten. De vogelvereniging telt inmiddels een kleine 60 leden, van wie 28 personen – inclusief 3 jeugdleden – vogels hebben ingestuurd.

De officiële opening van de show is vrijdag 10 november a.s., voor de leden van de vogelvereniging Tubbergen. Deze zal worden verricht door de district Overijssel en tevens voorzitter van de vogelvereniging dhr. H. Oude Vrielink.  Deze feestelijke avond is alleen voor leden van de vogelvereniging toegankelijk.

De vogelshow is in het gebouw de ‘Luchtbode’, de locatie van de duivenvereniging, gelegen aan de Sportlaan 3 te Tubbergen. Tijdens de tentoonstelling is er een groots opgezette verkoopklasse.

Deze kleurrijke show wordt mede mogelijk gemaakt door de steun en giften van de adverteerders en het vele werk van vrijwilligers, zonder hun steun is deze show bijna onmogelijk te organiseren. Hiervoor wil men een ieder die een steentje heeft bijgedragen ook hartelijk danken.

De vogelshow is te bezichtigen op de zaterdag van 13.30 tot 18.00 uur en op zondag van 10.00 tot 14.00 uur. De toegang is gratis.