Sport & Vrije tijd

Kom lekker rugby spelen in Oldenzaal

OLDENZAAL - Wil je een keer iets anders dan anders, kom dan lekker rugbyen! Rugby is een echte gentleman/woman teamsport voor zowel jongens en meisjes waarbij het respect voor elkaar, de tegenstander en de scheidsrechter hoog in het vaandel staat. Dus geen gejoel en geschreeuw aan de kant of in het veld. En of je nu groot bent of klein, dik of dun, langzaam of snel bij de rugby is er altijd plek voor iedereen.

Je moet wel tegen een stootje kunnen, maar blessures vallen in de praktijk reuze mee. Bij rugby is het doel samen met je team de bal te drukken achter de lijn van de tegenstander. De bal mag je alleen naar achteren gooien of naar voren schoppen. Een tegenstander die de bal heeft mag je naar de grond werken door deze te tackelen. Bij de wedstrijd en trainingen wordt er streng op toegezien dat dit op de juiste manier gebeurt, want veiligheid staat bij de rugby sport voorop.

Rugby is a way of live

Rugby is a way of live en vooral heel erg leuk om samen te spelen. Wil je de rugbysport een keer ervaren? kom dan een keer met ons meetrainen op sportpark de Thij in Oldenzaal – Bornsedijk 62 in Oldenzaal. De eerste paar keer meetrainen is gratis. De senioren heren trainen iedere woensdag van 20:00u tot 21:30u en iedere vrijdag van 19:30u tot 21:00 uur.   De jeugdtrainingen voor de jongens en meisjes (leeftijd 6 t/m 17 jaar) zijn er iedere woensdag van 18.15 tot 19.30 uur, de senioren dames trainen iedere dinsdag en vrijdag van 19.30 tot 21.00 uur.  

Rugbyclub de Harlequins is een gezellige familieclub. Naast de liefde en passie voor het spelletje rugby hebben we vooral ook heel veel lol met elkaar. Niet voor niets staat er onder het logo van de Harlequins Rugby met een glimlach. Voor meer informatie check de website www.harlequins.nl.

Op vrijdag 8 september gaat het WK Rugby in Frankrijk van start

De openingswedstrijd is meteen een kraker van jewelste. Frankrijk die de 1e WK titel ooit wil pakken VS Nieuw Zeeland, het rugbyland bij uitstek die al 3 x deze titel op haar naam heeft staan. Het WK rugby wordt live uitgezonden op Ziggo sport. Ook worden er diverse wedstrijden gekeken in ons clubhuis aan de Bornsedijk 62 in Oldenzaal. Dus kom gerust langs als je daar een wedstrijd samen met ons wilt bekijken.

Graag tot binnenkort bij de rugbyclub de Harlequins!