Sport & Vrije tijd

Lovende reacties op negende voetvolleytoernooi

GEESTEREN - De Peuverweide in Geesteren stond afgelopen zaterdag in het teken van het negende Wesselink-Buunk voetvolleytoernooi.  Deze keer geen winnaar 'Magic Four', maar wel 'de Toffe Nozems', het team van Remon Kruiper, Marijn Hoek en Bas Paus dat met de eer ging strijken en de wisselbeker mee naar huis mocht nemen. In de finale waren ze te sterk voor het team 'Het Net Niet' van Wout Gehring, Justin Oude Booijnk, Thomas Steggink en Jasper Luft. 

Om de derde en vierde plaats streden 'Rentaxi FC' van captain Oscar Hogeslag en team 'De Strijders' van aanvoerder Isa Acar. Rentaxi FC won met 10-1. Paul Gehring, de drijvende kracht achter dit toernooi, samen met John Nijhuis, Edwin Paus, Ben Kottink, Gerben Busscher, Emiel Schröder, Robert Paus, Richard Mensen, Kasper Olimulder en Ewald Mensen reikte de prijzen uit en bracht dank over aan de vele vrijwilligers. Ook Gerard Wesselink sponsor van het toernooi was hierbij aanwezig. Gejuich en applaus klonk op van het volle terras voor de verdiende winnaar en 'We are the Champions' schalde over de Peuverweide.

Zestig teams

Met zestig teams en deelname van voetvolleyers, niet alleen uit Geesteren, maar ook uit de weide omgeving en zelfs twee teams uit Utrecht mag de organisatie terugkijken op een zeer geslaagd evenement. Het maximum van zestig teams had trouwens met gemak overschreden kunnen worden. Op de reservelijst stonden ook nog teams te popelen om mee te mogen doen, maar de organisatie heeft aan het toernooi al jaren een maximum van zestigvastgesteld. Het voetvolleytoernooi leeft enorm en bij de aankondiging in maart is de mailbox van de commissie in no time gevuld met aanmeldingen.

Niks laten de heren van de organisatie aan het toeval over om van de activiteit een succes te maken, waarbij de hulp van de weergoden enorm belangrijk is. De ideale weersomstandigheden van zaterdag, het zonnetje liet zich regelmatig zien, werkte ook deze keer weer mee. Vele vrienden en bekenden van de voetvolleyers komen daardoor ook om te genieten van de sportieve wedstrijden op het veld en om daarna op het gezellige terras voor de kantine gebruik te maken van een natje en droogje.

Tegen de klok van half twee werden de deelnemers verwelkomd met een kop koffie en werd de grote groep scheidsrechters al geïnstrueerd om de wedstrijden goed te laten verlopen. Daarna, om klokslag 14.00 uur werd het startsein gegeven voor de wedstrijden. Tussendoor werden teamfoto's geschoten voor een blijvende herinnering. Sommige teams doen alle jaren al mee. Naarmate het toernooi vorderde blijkt steeds weer dat het ene team meedoet voor de gezelligheid, de STEVO veteranen, en het andere team als 'De Toffe Nozems' en 'Het Net Niet' voor de overwinning gaan. Ontspanning en sportieve strijd gaan hand in hand bij het Wesselink-Buunk Voetvolleytoernooi.

 

Ook aan de kinderen, nog te klein om mee te doen, was gedacht. Van het grote springkussen opgesteld bij het terras, de ouders konden hierdoor een oogje in het zeil houden, werd driftig gebruik gemaakt. Blije gezichten overal, wat ook weer te danken was aan de kantinemedewerkers die er voor zorgden dat niemand iets te kort kwam, de catering was uitstekend verzorgd. De mensen van de EHBO, Bart Stamsnieder en zoon Rik Stamsnieder beleefden een rustige middag met heel weinig tot geen blessures.

Boodschappenmand

De dames Oude Nijhuis en Busscher liepen zich de de longen uit het lijf met een overvolle boodschappenmand, beschikbaar gesteld door PLUS Wallerbosch. Hiervan moest het geldbedrag van de inhoud geraden worden. De beide dames bleken over een uitstekende verkooptechniek te beschikken “6 keer raden voor 10 euro”, waar velen mee instemden. Het team 'Zekers Wel' van Jan Telgenhof Oude Koehorst, Niek van Bentheim en Eric Sonder wisten het bedrag van bijna 116 euro het dichtst te benaderen. De mand werd door 'Zekers Wel' doorverkocht voor 75 euro en dat bedrag ging in de STEVO-kas, een prachtig gebaar.

Na afloop van het toernooi, rond half negen, was het nog lange tijd gezellig op de afterparty en werd erg lovend gesproken over deze STEVO-activiteit. Niks staat volgend jaar een tiende Wesselink-Buunk Toernooi nog in de weg.