Sport & Vrije tijd

Molenbergbeker voor Jesse Telgenhof oude Koehorst

REUTUM - De jeugd van de KV Reutum schoot vrijdag 28 juni voor de ‘Molenbergbeker’ om de titel Jeugdkampioen. De jeugdleden strijden elk jaar om deze wisselbeker die beschikbaar is gesteld door café-restaurant de Molenberg. Deze wedstrijd werd verschoten over twee afvalrondes op straat en één afvalronde op veld. Om zowel de jongste als de oudste leden evenveel kans te geven op de titel, werd er geschoten in vier klassen. Op straat schiet de oudste jeugd in klasse 4. Klasse 3 begint 10 meter verder, klasse 2 begint 20 meter verder en klasse 1 start 30 meter verder. Op veld is er een voorsprong van 15 meter per klasse.

In totaal waren er twaalf jeugdleden die streden voor de felbegeerde beker. Na een spannende strijd, die op nog geen meter verschil eindigde, mocht Jesse Telgenhof oude Koehorst in zijn laatste jeugdjaar zich jeugdkampioen van de KV Reutum noemen. Jesse won de beker al eerder in 2018, 2019 en 2021 en dus ook nu in 2024. Omdat deze wedstrijd tevens de afsluiting van het seizoen is, zijn de jeugdleden na de wedstrijd naar café-restaurant De Molenberg geweest voor een drankje en patatje. Hier werd nog gezellig nagezeten en gespeeld in de speeltuin en nagepraat over het succesvolle seizoen.

De uitslagen

Bij de meisjes heeft Lotte Telgenhof oude Koehorst de eerste plaats behaald met 18 punten. Op de tweede plaats is geëindigd Dylana Bijen met 17 punten en derde is Vere Groot Rouwen geworden met 11 punten, vierde Lara van Dijk met 9 punten en vijfde Mila Ikink met 8 punten.

Bij de jongens werd Jesse Telgenhof oude Koehorst dus eerste met 35 punten en Douwe Telgenhof oude Koehorst, die het tegen zijn broer met minder dan één meter verschil het moest afleggen, tweede met 33 punten. Op de derde plaats is geëindigd Jan Leus met 26 punten, vierde werd Sven Groot Rouwen met 23 punten, vijfde Tijn Janssen met 21 punten, zesde Noud Flinkers met 20 punten en zevende Duuk Flinkers met 13 punten.

Op de foto staan de winnaars en Jesse met de Molenbergbeker. De beker werd uitgereikt door Max, namens de Molenberg.


Uw reactie