Sport & Vrije tijd

Na regen komt... een stralend houtdorp!

REUTUM - Als woensdagmorgen 30 augustus een ploeg opa’s en vaders komt om de voorbereidingen voor Houtdorp Reutum te treffen, komt de regen met bakken uit de hemel. Maar dat weerhoudt ze niet om samen aan de slag te gaan in het ‘bos van Teus’.

Aan het begin van de middag komen de basisschoolkinderen van Reutum en Haarle en het is dan nog steeds aan het regenen. In de stromende regen worden ze welkom geheten en al snel wordt er gesleept met planken, platen en pallets. Daarna worden de plannen gemaakt en kan het timmeren beginnen. Van de regen lijkt niemand last te hebben. De jongste kinderen timmeren samen met de hulp van ouders en opa’s de tipi tenten dicht en de oudere kinderen maken zelf hutten met verdiepingen, trappen, balkons en glijbanen.

Als Kamphuuske om 15.00 komt met patat breekt de zon door, het is droog en de groepen kunnen bij de hut genieten van hun verdiende patat.

Dit jaar is er een prijs voor de groep die het meest sociaal samenwerkt aan de mooiste hut. Dat hebben ze geweten, alle groepen blijven de hele middag druk in de weer. Er is een enorme creativiteit; dakramen, entree portalen en klimmuren verschijnen en zelfs de binnenkant wordt niet vergeten. Als echte interieurstylisten wordt er gewerkt en krijgen de hutten wanden die met stoepkrijt zijn versierd. Natuurlijk komt er bij het bereiken van het hoogste punt een zelfgemaakte vlag.

Aan het eind van de middag is er de prijsuitreiking en komen de (groot) ouders kijken naar de mooie hutten en worden ze trots rondgeleid. Het was wederom een succes mede dankzij de steun van de lokale ondernemers die materieel en andere diensten beschikbaar stellen en alle ouders en opa’s die meehielpen.

Bedankt allemaal en tot volgend jaar!