Sport & Vrije tijd

Circuit de Klomp ligt er weer spic en span bij

Negende TT Albergen kan beginnen

ALBERGEN - Liefhebbers van historische sport en coureurs kijken er elk jaar naar uit: de TT in Albergen. Dit jaar houdt de stichting TT Albergen in samenwerking met het CRT (Classic Racing Team) zondag 7 juli de negende editie van de Classic Race Demo. Evenals voorgaande jaren schitteren de klassieke motoren en hun rijders verdeeld over verschillende klassen weer op circuit de Klomp in ‘t Geziet. De toegang is gratis. Zaterdagsavonds  voor het evenement houdt de organisatie bij het rennerskwartier een gezellige avond voor belangstellenden waarbij tevens de motoren bewonderd kunnen worden.

Van 30 naar 180 coureurs

Volgens Herman Huis in ’t Veld wint de TT Albergen nog jaarlijks aan populariteit. Dat is volgens hem, naast toename van publiek, tevens terug te zien in het aantal deelnemers. “We begonnen destijds met zo’n 30, 40 rijders aan de start”, blikt de stichtingssecretaris terug. “Dit jaar zitten we al op 180 coureurs.” Die komen niet alleen uit heel Nederland. Ook uit Duitsland en België weten ze Albergen te vinden. “Het zegt zich voort”, heeft de Huis in ’t Veld gemerkt.

“De TT Albergen heeft een uniek parcours van 3,2 kilometer. De route loopt tussen glooiende landerijen door en bevat mooie bochten. Dat zie je nergens op deze manier. Motorrijders vinden dat geweldig. De meeste demo’s worden verreden op een industrieterrein.”

Motor met daglicentie beschikbaar voor rookies

De start en finish is voor Manege Kemperink aan de Assinkhoeksweg 2 in Albergen waar zich tevens het rennerskwartier bevindt. Er wordt gereden in de klassen: 50cc, 125cc, 250cc, 350cc, 500 cc, Oldtimers en Zijspan. Huis in ’t Veld: “Bij voldoende animo wordt de 50cc klasse aangevuld met rookies. “Wie een keer mee wil rijden, is van harte welkom. Voor rookies hebben we een motor, een witte Zundapp 180cc, beschikbaar. Een daglicentie is hierbij inbegrepen.”

Aan de overige klassen kan iedereen met een daglicentie kan meerijden. Ook rijders die geen lid zijn van de CRT. Tijdens de TT Albergen zijn oldtimers te zien tot het bouwjaar 1972. Voor de zijspan geldt tot bouwjaar 1975. Een Youngtimerklasse vormt geen onderdeel van het programma. Dat gaat ook niet gebeuren, zegt Huis in ’t Veld. “Die jongere motoren gaan veel te hard. Ons parcours is daarvoor niet geschikt.”

Hulp en medewerking

Hoeveel moeite en tijd de organisatie ook steekt in het motorsportevent, zonder hulp is er geen TT Albergen. “We zijn enorm blij met en dankbaar voor alle hulp en medewerking”, zegt medeorganisator Marga Huis in ’t Veld. Zonder toestemming van de buurt en de ondersteuning van onze sponsoren kunnen we niks. En ook de hulp van de zogeheten ‘strobaal’n kearls’ van carnavalsvereniging Altied Skik uit Harbrinkhoek-Mariaparochie is van grote waarde. Zij helpen bij het plaatsen van de strobalen. Met een gezellige avond, zaterdags voor de TT, willen we iets terugdoen. Publiek, buren, sponsoren en vrijwilligers zijn zaterdagavond van harte welkom bij Manege Kemperink.”

Wie van ver komt of niks van het spektakel wil missen, kan overnachten op het terrein. Dat is vanaf zaterdagmiddag tot maandmiddag toegankelijk voor campers of caravans.

Inschrijving en start

Inschrijven voor de achtste TT Motor Demo Albergen kan zondag 7 juli vanaf 08.00 uur. De motorkeuring vindt aansluitend plaats. Na de training om 10.00 uur gaat rond 10.15 uur de eerste klasse van start. De zijspanklasse sluit rond 16.50 uur af met de laatste demo waarna om 17.30 uur de prijsuitreiking is.

Meer informatie is te vinden op de website: www.tt-albergen.nl en op de Facebookpagina van Stichting TT Albergen.


Uw reactie