Sport & Vrije tijd

Sport en Spelweek Vasse groot succes

VASSE -  In de laatste week van de zomervakantie hebben kinderen van groep 3 tot en met 8 hun gereedschapskist tevoorschijn gehaald om samen 3 dagen lang naar hartenlust samen te timmeren en sporten. Dit jaar deden er ruim 90 enthousiaste kinderen mee met Sport en Spel. In de ochtenden werden er hutten gebouwd en de middagen stonden in het teken van sportieve activiteiten, zoals een spellencircuit, lasergamen, een uitje naar de Molenberg en het zwembad in Tubbergen. 

Het thema van dit jaar was ‘Met Oom Arie op Safari!’. Bij de start op woensdag 31 augustus was het dan ook niet raar dat er tegen 10.00 uur ’s ochtends een grote witte safari-jeep het terrein bij de Tutenberg kwam oprijden. Oom Arie (in Vasse ook wel bekend als Johan Hamse) en zijn aap Max kwamen een bezoek brengen om zo de Sport en Speldagen te openen. Oom Arie kwam vertellen dat de hutten in het thema ‘Safari’ door hem op vrijdag gejureerd werden. Een goede samenwerking was daarbij erg belangrijk! Na een ontsnappingspoging van zijn ondeugende aap Max, kon Oom Arie met zijn jeep weer terug naar zijn eigen safaritent en gingen de kinderen los met hun timmertalenten. Vele spijkers werden geslagen en houten planken gezaagd door de fanatieke jonge timmerlieden. Ze lieten zich zelfs niet uit het ‘modderveld’ slaan door de regenbuien.

Hard werken maakt hongerig en de broodjes knakworst, frikandel en poffertjes gingen er wel in. Door medewerking van verschillende bedrijven werd er door kinderen en ouders genoten van een heerlijke lunch.

Nieuw dit jaar was de uitreiking van de ‘Gouden Hamer’. Deze prijs werd dagelijks uitgereikt aan iemand die uitblonk in sportief gedrag en inzet. Gijs Braakhuis, Bram Koopman en Elise Hendriksen zijn de trotse winnaars van dit gouden gereedschap.

Op vrijdagavond is de Sport en Spelweek afgesloten met een gezellige BBQ voor de kinderen en ouders. Gelukkig was het mooi weer, zodat de ouders de bouwwerken van hun kinderen konden bewonderen. En zoals beloofd kwam Oom Arie naar De Tutenberg om een winnaar te kiezen. Groep 6 mag dit jaar de troffee meenemen voor hun ‘huis van Oom Arie’.  Zij hadden, geheel in stijl, een safarihut gebouwd waarin Oom Arie lekker kon uitrusten.

Ze kijken terug op zeer geslaagde dagen, waarbij het grillige weer de pret niet mocht drukken.

Graag willen de organisatie alle hulpouders, hulpjeugd en sponsoren enorm bedanken voor hun inzet, enthousiasme en steun. Hun hulp is onmisbaar voor het slagen van de Sport en Spelweek Vasse.