Sport & Vrije tijd

Tennisvereniging De Acehof viert dubbel kampioensfeestje

TUBBERGEN - Op en rond de tennisbanen van TV De Acehof gaf het afgelopen weekeinde een feest van jewelste. Zowel het team JO17 als De Acehof Groen, met spelers van 10 tot en met 12 jaar, sloten de reguliere tenniscompetitie tweede pinksterdag af met een kampioenstitel. Ouders, familie, vrienden en overig publiek moedigden de titanen aan.

JO17 maakt spetterend competitiedebuut

Het JO17 speelde tweede pinksterdag de beslissende wedstrijd maar kwam, zag en overwon. Daarmee leverden Morris Oude Geerdink, Ids Halbesma, Jurre Halbesma, Thijmen Oelering en Brent Wentrup een prestatie van niveau. Het was namelijk de eerste keer dat de jongens deelnamen aan de tenniscompetitie. Het team traint één keer per week en speelt daarnaast eens per week onderling. Met een 6-0 zege mogen de heren zich terecht kampioen noemen.

Blije koppies bij TV De Acehof Groen

Na zeven keer spelen en 36 winstpunten werd nog een topformatie, TV De Acehof Groen, diezelfde middag kampioen. Het gemengde team, dat bestaat uit Thijmen Donker, Luuk Hesselink, Amerens Halbesma, Joep Westland, Sven Asbreuk, Maud en Luuk oude Luttikhuis, moest met 5-1 of 6-0 winnen om de concurrent TVVS voor te blijven. Bij een 5-0 voorsprong waren er al blije koppies te zien. Maar nadat de laatste bal voor 6-0 geslagen werd, vierde het hele team een feestje op de banen van Veenhorst in Almelo. Het kampioensfeestje werd voortgezet bij De Acehof in Tubbergen. Sponsor Oude Wolbers had de teamspelers voorzien van mooie tennisshirts en trakteerde na de overwinning op patat met een snack. Namens het bestuur kregen alle winnaars iets lekkers aangeboden en de ouders hebben bekers besteld. De tennisjeugd kijkt met plezier uit naar de zomercompetitie.