Sport & Vrije tijd

Themakoor Courage geeft concert in Frankrijk

LANGEVEEN - De laatste week van oktober was Themakoor Courage uit Langeveen op bezoek in Orniac, en klein dorp in het Franse departement de Lot. Ze kwamen natuurlijk om te zingen, maar ook om de omgeving te bekijken. Het themakoor heeft veel mooie plekken bezocht.

In de Prehistorische grotten van Pech Merle kregen ze een rondleiding van gids Mathias. Hij liet het themakoor de prachtige 29.000 jaar oude muurtekeningen zien. Ze mochten zelfs zingen in de ‘kathedraal’ van de grot.

Daarna brachten ze een bezoek aan Saint Cirq Lapopie, een middeleeuws dorp op een steile rots aan de rivier de Lot.

De volgende dag brachten ze een bezoek aan het pelgrimsoord en heiligdom Rocamadour. Hier hebben ze bij enkele kruiswegstaties gezongen.

De gids Francis stond het gezelschap al op te wachten. In verschillende kapellen en de kathedraal mochten ze zingen. Dat was een heel bijzondere maar fantastische ervaring voor hen.

Zaterdag stond geheel in het teken van het concert in de kerk van Orniac.

Na de voorbereiding en een Franse maaltijd bij Le Bistrot de Lauzês was het tijd voor het concert.

De kerk zat vol enthousiaste mensen uit Orniac en omgeving. Zowel de bezoekers als de koorleden hebben genoten van de mooie liederen die ten gehore zijn gebracht. Er werd volop meegezongen met de bekende liederen. Het was een groot succes en mooi om te zien dat muziek verbindt! 

Themakoor Courage heeft enorm genoten van deze bijzondere ervaring en is dankbaar dat ze dit hebben mogen doen.