Sport & Vrije tijd

Toon Eppink met The Fortunate Sons in televisieprogramma The Tribute, Battle of the Bands

TUBBERGEN - The Fortunate Sons doen mee met The Tribute - Battle of the Bands. Een van de vier bandleden is de frontman Toon Eppink, geboren en getogen in Tubbergen. The Tribute, Battle of the Bands is een Nederlands televisieprogramma dat sinds 2022 jaarlijks wordt uitgezonden door SBS6. Het programma is een muziekcompetitie voor tributebands die strijden om een podiumplek bij het concert The Tribute - Live in Concert in de Ziggo Dome. 

De muziekfans zitten sinds vorige week zaterdag gebakken bij SBS6. De zender is namelijk bezig met het derde seizoen van The Tribute - Battle of the Bands. In het derde seizoen van The Tribute - Battle of the Bands betreedt weer een dozijn tributebands het strijdtoneel, elk vastberaden om de grootste hits van hun muzikale idolen tot in de perfectie uit te voeren. Daarbij is de spanning om te snijden, want in de eerste vier afleveringen valt steeds één band af en komt er aan het begin van de volgende aflevering een nieuwe tributeband bij. Het is aan de juryleden, bestaande uit Cesar Zuiderwijk, Angela Groothuizen, Spike en het publiek om de acts te beoordelen en de verliezer te kiezen. Voor de bands hangt er veel vanaf. De vier bands die uiteindelijk de finale winnen, schitteren op 12 april 2024 tijdens The Tribute in Concert in de Ziggo Dome. Eén van de bands, de winnende welteverstaan, mag daar maar liefst een uur lang de uitzinnige menigte vermaken. The Fortunate Sons eindigde in de eerste aflevering als derde, en is door naar de tweede ronde. De volgende aflevering is zaterdagavond om 20.00 uur te zien op SBS6. De presentatie is wederom in handen van Gerard Ekdom. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van The Tribute - Battle of the Bands terugkijken bij Gids.tv en op KIJK.nl.

The Fortunate Sons

"Weergaloze ode aan Creedence Clearwater Revival"

Proud Mary, Who’ll StopThe Rain, Bad Moon Rising, I put A Spell On You; Dit is slechts een kleine greep uit de lange rij onverwoestbare klassiekers die Creedence Clearwater Revival op haar naam heeft staan. Met hun karakteristieke geluid en hun pakkende songs wisten John Fogerty en zijn mannen in de jaren '60 en '70 ongekende successen te boeken. Talloze hitnoteringen en een optreden op Woodstock waren dan ook het gevolg. De muziek van C.C.R. staat bij velen van ons als de ultieme soundtrack van de roemruchte jaren ’60 en ‘70 in het geheugen gegrift. The Fortunate Sons laat deze tijden weer herleven! De mannen vonden dat het C.C.R. repertoire niet voor de bühne verloren moest gaan en hebben zich ontpopt als trefzekere vertolkers van hun helden. Met hun spetterende “Tribute to C.C.R.” hebben ze in de afgelopen jaren talloze wervelende shows in binnen- en buitenland gegeven en zodoende een stevige live reputatie opgebouwd. The Fortunate Sons weten als geen ander met hun “Tribute to C.C.R.” de sfeer en het gevoel van de jaren ’60 en ’70, de bloeiperiode van de popmuziek, tot leven te wekken. Zanger en gitarist Toon Eppink komt met zijn bulderende stemgeluid en zijn energieke performance akelig dicht in de buurt van C.C.R. frontman John Fogerty. Door velen is hij dan ook al tot “de Nederlandse John Fogerty” gekroond. Met de weergaloos swingende ritmesectie van Arn Kortooms op bas en Ipo van Drooge op drums en de sfeervolle invulling door Jan van Bijnen op gitaar en toetsen wordt het geheel tot een dampend feest.

Rock am Esch

Toon Eppink, was ook met de tributeband, The Fortuna Sons op de eerste versie van Rock am Esch in Tubbergen. De organisatie van Rock am Esch laat via hun sociale media weten. Wat een weer! (betreft van de afgelopen weken)  Who'll Stop The Rain?  Wij hebben het antwoord: The Fortunate Sons keert terug naar Rock am Esch!  Geniet van tijdloze hits zoals Proud Mary, Bad Moon Rising, en natuurlijk Who'll Stop The Rain. Laat The Fortunate Sons je meenemen op een muzikale reis door de jaren '60 en '70. Na het succes in 2022 keert The Fortunate Sons 31 augustus in 2024 terug naar Rock am Esch.

Bijgaande foto’s van Toon Eppink en  The Fortunate Sons zijn gemaakt tijdens hun optreden in 2022  bij Rock am Esch in Tubbergen.

 

Foto’s: Clemens Brughuis