Sport & Vrije tijd

TVC 2 heeft de KNVB beker te pakken!

TUBBERGEN - 1 juni 2024, wat ‘n dag, wat ‘n dag! Het kan spoken op de Peuverweide...en dat deed het! Om 16.30 uur werd er gevoetbald om de KNVB beker tussen de tweede elftallen van SDV Barneveld en TVC ’28. 

In het begin van de wedstrijd had de ploeg uit Barneveld een licht overwicht wat resulteerde in wat kleine kansjes. Deze werden echter niet benut en TVC 2 kwam wat beter in de wedstrijd. Na een goed opgezette counter was het Thijs Koopman die de bal in de verre hoek, buiten het bereik van de keeper van SDV Barneveld 2 heen krulde. Niet lang daarna was het Jochem Jansen die het strafschopgebied binnen dribbelde en onreglementair werd gestopt. De strafschop te gevolge hiervan werd prima binnengeschoten door Stan Lucas. Net voor rust verdween de bal op miraculeuze wijze achter Ruud Hesselink die binnen zijn doelgebied werd gehinderd. Normaal gesproken een vrije bal voor de keeper echter de scheidsrechter besloot anders. Ruststand 1-2.

Na rust kwamen de mannen van Ken Roling door goed voetbal weinig in de problemen. Sterker nog, de betere kansen waren voor TVC 2. Na een half uur in de tweede helft werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt omdat er vuurwerk op het veld werd gegooid door een deel van de ’iets’ te fanatieke supporters van SDV Barneveld. Na vijftien minuten werd de wedstrijd hervat. SDV Barneveld 2 rolde de mouwen op en begonnen behoorlijk aan te dringen richting het doel van TVC 2. TVC 2 had meer moeite om zich onder de druk uit te voetballen. Het noodlot sloeg toe in de laatste seconden van de reguliere speeltijd. Nadat Ruud Hesselink al een paar knappe reddingen had verricht, was het toch SDV Barneveld 2 dat het doel wist te vinden. Na de 2-2 floot de scheidsrechter af met een verlenging als gevolg.

In de verlenging gebeurde er weinig. Beide ploegen namen weinig risico dus ook na 120 minuten stond er nog steeds de 2-2 op het scorebord. Penalty’s moesten uitmaken wie de beker mee naar huis kon nemen. Voor TVC 2 begon Stan Lucas deze reeks en wederom schoot hij de bal tegen de touwen. Na Stan volgden Casper Sjoers, Jochem Luttikhuis, Sem Weghorst en Timo Weghorst en ook zij wisten het net te vinden. Ook SDV Barneveld 2 nam de strafschoppen goed waardoor het na tien penalty’s 5-5 stond. Vervolgens namen Gijs Kokhuis, Ruud Hesselink en Dion Everlo de penalty’s ook uitstekend. De achtste penalty van SDV Barneveld 2 wist Ruud Hesselink te stoppen. TVC 2 had de KNVB beker te pakken!

Na het mislopen van het kampioenschap wisten de mannen van Ken Roling toch nog een mooie prijs te pakken. TVC ’28 wil STEVO bedanken voor de uitstekende ontvangst en het prachtige feest nadien!