Sport & Vrije tijd

Vijftigjarig jubileum Esch Stars

VASSE -  In het weekend van 8 en 9 juni viert volleybalvereniging Lednovate Esch Stars uit Vasse haar vijftigjarig bestaan. De vereniging werd in 1973 opgericht maar meldde zich in 1974 officieel aan bij de Nevobo. Wat ooit begon aan de bar bij café Bolscher te Vasse monde uit in een bloeiende vereniging, die inmiddels gezorgd heeft voor een halve eeuw volleybalplezier in de parel van Twente: Vasse!

De jubileumcommissie (vlnr): Merle Scholte op Reimer, Stanny Koopman, Jacqueline Dijkhuis, Ria Oude Vrielink, Alphons Oude Luttikhuis en Sanne Veelers.
De jubileumcommissie (vlnr): Merle Scholte op Reimer, Stanny Koopman, Jacqueline Dijkhuis, Ria Oude Vrielink, Alphons Oude Luttikhuis en Sanne Veelers.

Hoewel plezier altijd voorop stond in de afgelopen vijftig jaar waren er ook mooie, sportieve prestaties; kampioenschappen werden veelvuldig gevierd. Met als topprestatie het uitkomen van dames 1 in de derde divisie. Iets waar een klein dorp trots op mag zijn. Anno 2024 bestaat de vereniging nog altijd uit heren- en damesteams van verschillende niveaus, meerdere jeugd- en CMV-teams en een kleuter-beweegtuin.

Feestweekend

”Vijftig jaar volleybalplezier, saamhorigheid, sportieve prestaties en gezelligheid, daar hoort een feestweekend bij”, aldus de huidige voorzitter Marco Veenhuis. Daarom werd er een jubileumcommissie in het leven geroepen (zie foto), bestaande uit: Jacqueline Dijkhuis, Stanny Koopman, Alphons Oude Luttikhuis, Ria Oude Vrielink, Sanne Veelers en Merle Scholte op Reimer. Deze zes hebben een bruisend programma bedacht voor vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juni.

Het feestprogramma begint met een toernooi voor de ABC-jeugd op vrijdagavond. ”Vervolgens starten we zaterdagochtend met spelochtend voor de CMV-jeugd. ’s Avonds is het tijd voor de feestavond, een officiële receptie vanaf 19.00 uur met aansluitend een gezellige feestavond voor leden, oud-leden en genodigden. Zondag sluiten we het weekend af met, hoe kan het ook anders, een volleybaltoernooi voor leden en alle oud-leden buiten op het land bij Veelers”, aldus de jubileumcommissie.

Toekomst

”We hopen veel (oud-)leden, sponsoren, overige verenigingen en mensen die de club een warm hart toedragen te ontmoeten tijdens dit feestweekend. Waarbij we onder het genot van een hapje en drankje terugkijken op de afgelopen vijftig jaar maar ook proosten op de toekomst! Dit alles uiteraard in ons mooie clubgebouw, ’t Esch Hoes te Vasse. Graag tot dan!”