Sport & Vrije tijd

Volleybalsters uit Albergen van Klumpers VVA Dames 1 veroveren het kampioenschap

ALBERGEN - Het eerste damesteam van de volleybalvereniging Klumpers VVA Dames 1 uit Albergen heeft dit seizoen een uitstekende prestatie neergezet door kampioen te worden in de eerste klasse! 

Het team begon gehandicapt aan het seizoen doordat er met slechts zes speelsters gestart kon worden. Het team, bestaande uit een groep van tien speelsters, stond onder de bezielende leiding van René Bake en Bennie Kuipers. Ondanks het verlies van twee wedstrijden, slaagden de dames erin om de laatste wedstrijd te winnen en zo het kampioenschap veilig te stellen.

Het is vijftien jaar geleden dat Klumpers VVA Dames 1 voor het laatst op het hoogste podium stond als kampioen, dus deze overwinning is extra bijzonder voor de vereniging uit Albergen. Van de 110 punten die verdiend konden worden, behaalde het team 93 punten, waarmee de dames hebben  laten zien dat ze weinig hebben laten liggen en terecht kampioen zijn geworden.

Door het kampioenschap promoveert het dames 1 team  naar de promotieklasse.  Na afloop is dit met alle aanwezigen groots gevierd in de kantine!