Sport & Vrije tijd

VV Manderveen verwelkomt Ruud Hesselink en zwaait vijftal uit

MANDERVEEN - Voor het seizoen ‘24 /‘25 zal de elftalfoto van VV Manderveen er behoorlijk anders uit zien dan de afgelopen seizoenen het geval was. Na het huidige seizoen wordt er van vijf spelers afscheid genomen. Met Ruud Hesselink staat er na de zomer een nieuwe doelman onder de lat.

Voor Hesselink is een stap naar Manderveen letterlijk een stap richting huis. De in Manderveen woonachtige doelman heeft de voorbije jaren het doel bewaakt namens achtereenvolgens De Tukkers, Rigtersbleek en sinds 2016 TVC ‘28. Met die laatste club werd hij vorig seizoen kampioen in de eerste klasse en was hij tot voor kort actief in de vierde divisie.

Tegenover de komst van Hesselink staat het vertrek van doelman Job Kuipers. Hij doet na vier seizoenen een stapje achteruit en denkt nog na over een rol als speler. Ook Milan Kempers gaat op zoek naar een andere rol binnen de vereniging; de verdediger heeft kenbaar gemaakt te stoppen met voetballen nadat hij kortgeleden opnieuw een zware blessure opliep. Voor Cees Peterman zit zijn avontuur bij Manderveen er na zeven seizoenen op. De verdediger gaat bij Stevo in een recreatie-elftal spelen.

Stevo mag daarnaast nog een speler vanuit Manderveen begroeten: Luuk Withag verruilt het rood-witte tenue na drie seizoenen voor dat van de Geesternaren. De verdediger gaat op de Peuverweide in het eerste elftal spelen en zou in de eerste klasse zomaar Kevin Huzink kunnen tegenkomen. De spits, die vier jaar terug van PEC Zwolle overkwam, gaat naar DOS’37. Hij maakte namens Manderveen 42 doelpunten. Hij blijft als jeugdtrainer wel verbonden aan de jeugdafdeling van VMC.

Het feit dat alle vijf de spelers in de basisopstelling stonden in de promotiewedstrijd tegen EMOS in 2022 geeft des te meer aan dat de club een aantal sterkhouders verliest. Ondanks dat is VV Manderveen ook trots op het feit dat een tweetal spelers een significante stap omhoog kunnen maken.

VV Manderveen bedankt Job Kuipers, Cees Peterman, Luuk Withag, Kevin Huzink en Milan Kempers voor hun inzet in de afgelopen jaren en wenst eenieder succes bij de volgende stap.