Sport & Vrije tijd

Wandelend de Twentse natuur bewonderen tijdens de Essenwandeltocht

TUBBERGEN - De Essenwandeltocht van de Stichting Sportief Bewegen Natuurlijk-Tubbergen mag jaarlijks op veel animo rekenen. Dit jaar houdt de club de voorjaarswandeling door het veelgeprezen Essenlandschap in en rondom Tubbergen op zaterdag 25 mei.  Deelnemers geven herhaaldelijk aan dat zij het een genot vinden om in deze tijd van het jaar de natuur te bewonderen. 

Verrassende wandelpaden ontdekken

Vanuit het hele land reizen wandelaars dan ook af naar Tubbergen om mee te doen aan de Essenwandeltocht. Naast de deelnemers van buiten de regio richt de organisatie zich evenals voorgaande jaren tevens weer op de lokale wandelaars. “Veel mensen maken dagelijks een ommetje”, vertelt SBN-voorzitter Jack Stolp. “Daarom dagen we hen uit om ook eens deel te nemen aan deze georganiseerde wandeling. Uitgaande van ervaringen van vaste deelnemers worden daarbij ongetwijfeld verrassende wandelpaden ontdekt.”

Meerdere routes

De SBN biedt ook deze editie een 40 kilometerroute aan. Volgens de voorzitter ziet menig wandelaar deze route als een mooie trainingsafstand voor de landelijke vierdaagsen. Het aangeboden wandelmenu bestaat verder uit routes van 10, 16 of 25 kilometer. De routes worden aangegeven met een routebeschrijving en ondersteund door pijlen.

De start en de finish zijn bij de Delle (naast de protestantse kerk) aan de Hattinkstraat 4 in Tubbergen. Er is voldoende parkeergelegenheid. De Delle is zaterdag 25 mei geopend vanaf 06:30 uur. De organisatie nodigt iedereen uit om gezellig een keer mee te lopen met dit kleinschalige wandelevenement.

Starttijden

De starttijden voor de verschillende routes zijn: 10 km van 07.00 tot 14.00 uur, 16 km van 07.00 tot 13.30 uur, 25 km van 07.00 tot 11.00 uur, en40 km van 07.00 uur tot 21.00 uur. Het startbureau sluit de deuren om 17.00 uur. De deelnamekosten voor volwassenen bedragen € 4,00, basisschoolkinderen kunnen voor € 2,00 onder begeleiding meelopen.

Meer informatie is te vinden op de website: www.sbn-tubbergen.nl, telefonisch: 06-38921969 of per mail: info@vvvtubbergen.nl.