Sport & Vrije tijd

Want samen muziek maken is het leukste wat er is

ALBERGEN - Het mooiste van muziek maken is natuurlijk dat je het samen doet. De ultieme vorm van samen muziek spelen, is in een orkest. Op woensdag 20 december hebben de leerlingen uit groep 6 en 7 van Basisschool Kadoes uit Albergen een echt concert gegeven in ‘Het Leerorkest van Kadoes’. Het was voor de leerlingen erg spannend, vooral met zoveel bezoekers. 

“Hoe leuk is het dat je een jaar lang elke week instrumenten les krijgt op school.  Samen in een leerorkest kan spelen.” Rik Sanders (directeur, Bassischool Kadoes) geeft in zijn welkomstwoord aan dat hij ontzettend trots is op zijn leerlingen. “Naast rekenen en taal is muziek een heel belangrijk vak”, aldus Rik. De leerlingen hebben ontzettend veel geleerd en het is fantastisch te zien hoe enthousiast de leerlingen zijn.

Het project is mede mogelijk gemaakt door gemeente Tubbergen, Rabobank Cultuurfonds, prins Bernard Cultuurfonds, Muziekvereniging Concordia en Kadoes. Vanuit een samenwerking van Muziekvereniging Concordia, Basisschool Kadoes en Kaliber Kunstenschool is het project vormgegeven. 

Instrumentale lessen;

Alle instrumenten te weten trompetten, saxofoons, dwarsfluiten, trombones, waldhoorn en trommels zijn door Muziekvereniging Concordia nieuw aangeschaft en beschikbaar gesteld aan de leerlingen. Door vakdocenten van Kaliber worden elke week op een hele leuke manier instrumentenlessen gegeven per instrumentengroep en met de alle leerlingen samen in het Leerorkest van Kadoes. 

Op bijgaande Foto’s ziet u het Leerorkest van Groep 6 die in september gestart zijn en groep 7 die nu ander halfjaar muzieklessen hebben gevolgd.

Het vervolg van het Leerorkest in de klas;

De kinderen van het leerorkest van de huidige groep 6 gaan in het nieuwe jaar door met de instrumentale lessen. Eind mei geven ze een heus concert samen met het grote orkest van Concordia - Levenslust.

Oprichten nieuw Jeugdorkest ‘de Toppertjes’ door Concordia Albergen

De kinderen van groep 7 krijgen de mogelijkheid om vanaf eind januari in een nieuw door Concordia op te richten jeugdorkest te spelen met de naam ‘jeugdorkest De Toppertjes’.

In het jeugdorkest leren de kinderen aan de hand van allerlei verschillende muziek samen met andere kinderen onder leiding van een professionele dirigent de fijne kneepjes van het samen musiceren.  Ook andere kinderen die minstens 1 jaar les hebben gehad op een instrument, al een beetje noten kunnen lezen en 9 jaar of ouder zijn mogen meedoen. Alle instrumenten zijn welkom; trompet, trombone, saxofoon, dwarsfluit, blokfluit, bariton, drums, keyboard, gitaar en piano, noem maar op. Het repertoire is een mengelmoes van popliedjes, klassieke melodieën en muziek uit alle hoeken van de wereld.  Op dinsdag 30 januari om 15.30 uur starten ze met het jeugdorkest bij het clubgebouw van Concordia aan de Refterstraat 3 in Albergen. Aanmelding kan via info@concordia-albergen.nl.  Bij vragen kunt u contact opnemen met de Leo Mensink van Concordia of Marell Arts. De n.a.w. gegevens staan op de website van Concordia.