Sport & Vrije tijd

Winkelhart van Tubbergen stroomt vol voor Outletdag

TUBBERGEN - Voor de vijfde keer stalden ondernemers in het centrum van Tubbergen hun outletwaren uit voor de jaarlijkse Outletdag. Vanaf ’s ochtends was het gelijk druk aan de gezellig ingerichte marktkraampjes. Maar ook in de winkels scoorden bezoekers alvast nieuwe items van de herfstcollectie.

Na vijf jaar kan het wel een traditie worden genoemd: de Outletdag in het winkelhart van Tubbergen. Bezoekers kunnen deze laatste zaterdag van de schoolvakantie inkopen doen tegen fikse kortingen. “De Outletdag krijgt steeds meer bekendheid. “Het was drukker dan vorig jaar”, aldus Petra Fischer, eigenaresse van modezaak New Style.

‘Heerlijk om zo voordelig te kunnen shoppen’

“Al voordat de markt om 10.00 uur begon, kwamen de eerste bezoekers binnen”, vervolgt Petra. “Ik was nog bezig met het uitpakken van kleding. Dat zegt wel wat over de animo van het publiek natuurlijk.” Wie op koopjesjacht was, viel er met de neus in de boter afgelopen zaterdag. Zoals Tineke uit Ootmarsum. “Heerlijk om zo voordelig te kunnen shoppen”, vindt ze. “Ik twijfelde net tussen twee jurken. Maar vanwege de hoge korting besloot ik ze allebei te kopen. Ja, ik heb mezelf echt verwend”, zegt ze lachend. “Nu alles duurder is geworden, zijn dit soort koopjes meer dan welkom.”

Outletdag steeds bekender

Vanaf de allereerste editie is de Outletdag volgens medeorganisator Marlis Scholten van cadeauwinkel TutteBel al een succes. “Wat wel opvalt is dat er elk jaar meer mensen van buiten Tubbergen naar het dorp komen voor de koopjes. Het biedt bezoekers de kans om meer te kopen voor hetzelfde of zelfs voor minder geld. Dat merken we in onze winkel, Ik sprak bezoekers die meerdere spullen kochten en zeiden: ‘dan heb ik alvast cadeautjes in huis voor als er iemand jarig is.” Uiteraard heeft de sfeer ook een aantrekkingskracht op bezoekers. De Grotestraat en de Almeloseweg zijn feestelijk aangekleed. Voor bijna elke winkel staat een kraampje dat versierd is met ballonnen. Het winkelpubliek werd, naast welkome kortingen, ook nog ’s getrakteerd op fantastisch weer. “Dat kan niet beter”, concludeert Marlis. “Veel mensen wachtten eerst het weer af en besloten tegen de middag alsnog om een kijkje te nemen in het dorp.”

Kofferbakverkoop

Een vast onderdeel van de Outletdag is de Kofferbakverkoop op het Raadhuisplein. In tegenstelling tot voorgaande jaren was het aantal aanmeldingen hiervoor minder. “We vernamen dat veel mensen nog op vakantie- of net terug van vakantie waren”, legt Marlis uit. “Omdat dit altijd als mooie aanvulling van het event wordt gezien, bekijken we hoe we hier volgend jaar invulling aan geven.”