Sport & Vrije tijd

Zaterdag 8 juni negende Voetvolley-toernooi in Geesteren

GEESTEREN - Op Sportpark de Peuverweide, de thuishaven van STEVO, wordt zaterdag 8 juni voor de negende keer een groot voetvolleytoernooi gehouden met in totaal zestig teams. Voor de vijfde keer is het toernooi vernoemd naar sponsor Wesselink-Buunk Service Onderhoud en Installatie uit Enschede van Gerard Wesselink en Nico Buunk, gevestigd op het bedrijventerrein De Marssteden en sinds de oprichting in 2013 gestaag gegroeid.

Het winnende team van de editie 2023 samen met de sponsor.
Het winnende team van de editie 2023 samen met de sponsor.

De organiserende commissie van het voetvolleytoernooi, Paul Gehring, John Nijhuis, Edwin Paus, Ben Kottink, Gerben Busscher, Emiel Schröder, Robert Paus, Richard Mensen en Kasper Olimulder, is nog steeds heel blij met deze sponsor, die het toernooi een warm hart toedraagt.

De eerdere acht edities vonden alle plaats onder zomerse temperaturen en kenmerkten zich door één en al gezelligheid waar sportief bezig zijn op de velden en ontspanning rondom de wedstrijden hand in hand gingen.

Zestig teams

Vanaf het moment dat begin dit jaar de inschrijving bekend werd gemaakt, stroomden de aanmeldingen voor het Wesselink-Buunk Voetvolley-toernooi weer binnen. Enkele teams staan op de reservelijst omdat zestig het maximum is. Aan belangstelling dus opnieuw geen gebrek, een teken dat deze activiteit van voetbalvereniging STEVO ontzettend leeft in Geesteren.

De genoemde commissie laat niks aan het toeval over en zorgt ervoor dat deelnemers en publiek een topdag beleven. Meedoen aan het Wesselink-Buunk Voetvolley-toernooi en de dag gezellig met elkaar doorbrengen, vindt de commissie even belangrijk als winnen. "Tenslotte kan er maar één van de zestig teams de beste zijn", zo vinden zij.

Vele scheidsrechters verlenen hun medewerking aan het tellen van de punten en het naleven van de spelregels tijdens de wedstrijden. Verder ligt het in de bedoeling om ook dit jaar weer alle zestig teams op de foto vast te leggen.

Gezellig randprogramma

Naast de sportieve prestaties op de velden wordt ook veel aandacht besteed aan het randgebeuren; niemand hoeft zich te vervelen. Op een gezellig terras voor de kantine is er volop gelegenheid voor een natje en een droogje. Ook voor kinderen is er volop vermaak. Iedereen is welkom om het toernooi te bezoeken en de deelnemers aan te moedigen.

Tegen de klok van 13.30 uur worden de zestig teams verwacht op de Peuverweide. De ontvangst zal hartelijk zijn door de commissie met koffie en cake en de teams mogen de sfeer van het toernooi alvast proeven. Mocht een team om wat voor reden afzeggen, staan reserveteams gereed om mee te doen. Na een kort welkomstwoord door de organisatie beginnen de wedstrijden om 14.00 uur. Eventuele blessures zullen door leden van de EHBO ter plaatse verzorgd worden.

Finales

De kleine finale in de Wesselink-Buunk Arena wordt om 19.00 uur gespeeld. De grote finale volgt een half uur later. Voor de winnaar van het toernooi is, naast een prijzenbedrag, een grote wisselbokaal beschikbaar. De nummers twee, drie en vier ontvangen eveneens een leuk prijzenbedrag.

Het team Magic Four dat al vijf edities op haar naam schreef, verdedigt de wisselbeker. Sponsor Gerard Wesselink en Nico Buunk zullen na de finale de prijzen uitreiken. De afterparty zal ongetwijfeld ook weer heel gezellig worden.

De hoop bij de voetvolley-commissie is dat zaterdag 8 juni de weergoden de organisatie goed gezind zijn, dan zal niks een geslaagde negende editie van het Wesselink-Buunk Voetvolley-toernooi in de weg staan.