Sport & Vrije tijd

Zondag 3 september a.s.
“Kobra”Grenslandmarathon Tubbergen

"Wij zijn er klaar voor, de leden van de Wielertoerclub Tubbergen zijn weer helemaal losgaan met het organiseren van de fantastische 'Kobra' Grenslandmarathon. Alle voorbereidingen zoals vergunningsverlening, taak- verdelingen, toestemming privé grondeigenaren en Staatsbos- beheer zijn op elkaar afgestemd."

Zondagochtend op 3 september bestijgen de leden van de wielertoerclub Tubbergen, voor dag en dauw, hun mountainbike, om de Grenslandmarathon compleet gepeild uit te zetten.

Deze marathon voert je door de beboste gebieden in de Nederlands/Duitse grensstreek nabij Tubbergen.  In de route zijn delen opgenomen die normaal verboden zijn om te fietsen, maar waar nu éénmalig, door vergunningsverlening, vrijstelling voor is gegeven.

Deelname aan de tocht kan op verschillende afstanden te weten 35 km, 50 km, 75 km of 100 km. Onderweg kan d.m.v. diverse splitsingen door de deelnemers zelf gekozen worden welke afstand men wil rijden. Op deze manier is de tocht voor een breed deelnemersveld toegankelijk.

De 100 km is voor de diehards, deze bevat door de vele opgenomen beklimmingen maar liefst 1000 hoogtemeters.

Inschrijven kan vanaf 8:00 uur ‘s morgens in restaurant het ’t Oale Roadhoes in het centrum van Tubbergen. Voorinschrijving is nu al mogelijk op de site www.fietssport.nl. Op deze site is ook een GPX-file beschikbaar voor de deelnemers die in het bezit zijn van fietsnavigatie.

Starten is mogelijk tussen 8:30 uur en 9:30 uur. Uiteraard zijn er op de route de nodige verzorgingsposten ingericht waar de deelnemers worden voorzien van extra energie. Ook is er bij de verzorgingsposten de mogelijkheid bidons opnieuw te vullen.

De start en finish locatie van deze marathon bevindt zich op het centrumplein in hartje Tubbergen. Hier is ook een gezellig terras ingericht waar, na afloop, voor alle deelnemers een pastamaaltijd wordt geserveerd. Uiteraard kan tijdens het nuttigen van de maaltijd de fiets veilig worden opgeborgen in het Park Fermé. Op het centrumplein wordt verder een wasplaats ingericht waar de deelnemers na afloop hun fietsen kunnen schoonmaken.