Sport & Vrije tijd

Zonnebloem Albergen sluit af met vrolijke zonnebloemen fotowedstrijd

ALBERGEN - Voor het 60-jarige jubileum van de Zonnebloem Albergen pakte de club dit jaar groots uit. De afsluitende activiteit was de zonnebloemen fotowedstrijd. Hierbij werd gestreden om de foto van de grootste  zonnebloem. Aan de organisatie de nobele taak om door de ruim 60 foto’s te grasduinen op zoek naar de ultieme zonnebloem. Met een prachtexemplaar van maar liefst 4 meter 15 mag Teye Geesink zich de winnaar noemen van de fleurige wedstrijd. 

Aan de vooravond van de competitie bezorgde de Zonnebloem Albergen bij alle adressen in Albergen, Basisschool Kadoes en Kinderopvang Bambino in het voorjaar zakjes met zonnebloemzaadjes. Het wachten was vervolgens op de geboorte van de goudgele flora.

Zonnebloemen overal

“Zo mooi om de foto’s te bekijken en de doorgegeven hoogtes bij te houden”, vertelt Trees Oerbekke namens de Zonnebloem Albergen “Maar vooral om te zien hoeveel zonnebloemen er overal bloeien en groeien. Zelfs aan de lantaarnpaal bij De Danne groeit een zonnebloem”, noemt ze een voorbeeld.

Ook Basisschool Kadoes deed mee en plantte zonnebloemen rondom de school. “Geweldig om te horen hoe druk de leerlingen ermee zijn geweest”, vervolgt Trees. “Wij bedanken iedereen die mee heeft gedaan. En tevens de mensen die de moeite namen om Albergen in de zonnebloemen te zetten maar niet deelnamen aan de wedstrijd.