Uitgaan & Cultuur

Kinderkerk, Jeugdkerk en Rock Solid Junior vieren kerst

‘Alle kinderen, jeugd en jongeren uit de hele gemeente Tubbergen zijn welkom’

GEESTEREN - De Kinderkerk, de Jeugdkerk en Rock Solid Junior van de H. Pancratiusparochie schijnen hun lichtje op Kerstmis vanuit een nieuw concept. Voor alle jonge inwoners uit de gemeente Tubbergen staan er dit jaar kerstactiviteiten op het programma waarbij er ook samen gevierd wordt. Want gezellig samen zijn en lekker eten vormen er de rode draad.

Kerstavond met hapjesbuffet

Het kerstfestijn begint vrijdag 15 december vanaf 18.00 uur in de Dagkapel in Geesteren met een kerstavond voor de Jeugdkerk en Rock Solid Junior. “We vragen iedereen om tien kleine hapjes mee te nemen”, informeert Frieda Oude Hesselink van de Jeugdkerk. “Daarvan maken we één groot hapjesbuffet waarvan we met z’n allen eten. Daarna staan er verschillende kerstactiviteiten en spellen op het menu. We sluiten de avond af samen met een kerstverhaal door pastoor Hermens. Ook alle jongeren van Rock Solid sluiten hiervoor aan. Zij vieren vervolgens nog even door.”

De Jeugdkerk en Rock Solid Junior zijn voor iedereen die de eerste Heilige Communie heeft ontvangen tot en met groep 8. Op een uitdagende manier en met leuke activiteiten kunnen zij hierbij groeien in geloof.

Rock Solid is er voor jongeren van middelbare schoolleeftijd.

De kerstavond voor de Jeugdkerk en Rock Solid Junior duurt tot ongeveer 20.00 uur.

Opgeven kan vóór 12 december per mail via: jeugdkerk@pancratius.nl 

Kinderkerk en knutselochtend

De Dagkapel in Geesteren is zondag 17 december vanaf 10.00 uur het podium voor de Kinderkerk. Zij krijgen het kerstverhaal van Dick Bruna voorgelezen. Aansluitend wordt er, onder het genot van drinken en iets lekkers, naar hartenlust geknutseld om iets moois mee te kunnen nemen naar huis.

De Kinderkerk is er voor kinderen van 2 tot ongeveer 8 jaar. Op een eigentijdse manier worden de kinderen meegenomen in het geloof, in bidden en de verhalen van Jezus.

“Uiteraard zijn ouders ook van harte welkom”, laat Frieda Oude Hesselink weten. “Zowel bij de Kinderkerk als bij de Jeugdkerk.” Opgave voor de Kinderkerk is niet nodig.

Kennismaken met elkaar en de andere groepen

Het is volgens Frieda de eerste keer dat de kerstactiviteiten in een ander jasje worden gestoken. “We vinden het belangrijk om meer samen te werken”, vertelt ze. “Voorheen had elke leeftijdsgroep een eigen evenement. Nu is er meer overlap. Zo gaan de Jeugdkerk en Rock Solid met carnaval samen weer iets doen. Dat is wat we graag willen. Op die manier kunnen kinderen en jongeren kennismaken met elkaar en de andere groepen. We proberen de activiteiten het hele jaar door ook telkens op verschillende locaties in de gemeente Tubbergen te houden. Daardoor zien we elke keer andere en nieuwe gezichten. Het zou geweldig zijn als de jeugd dan denkt; ‘o, dat is leuk, dat wil ik ook.”