Uitgaan & Cultuur

Een toekomstbestendig evenemententerrein in Vasse

VASSE - Denekamperweg - De schop gaat in de grond op het evenemententerrein van Vasse. Carnavalsvereniging de Spekscheeters en Stichting Pareldagen Vasse slaan de handen ineen. De komende periode wordt er hard gewerkt aan een toekomstbestendig terrein voor en door de inwoners van de Parel van Twente. 

Het carnaval in Vasse met o.a. haar Spekscheetersspeklappenrosenmontagmorgenund-nachmittagspektakel en de lokale volksfeesten, de Pareldagen, zijn niet meer weg te denken uit het dorp. Twee meerdaagse evenementen die voor en door de inwoners van Vasse worden georganiseerd op het evenemententerrein aan de Denekamperweg. Beide evenementen lopen de laatste jaren tegen diverse uitdagingen aan. De wet- en regelgeving wordt o.a. strenger, men verwacht meer duurzaamheid en diverse variabele kosten stijgen.

Zowel Carnavalsvereniging de Spekscheeters als Stichting Pareldagen Vasse grepen deze uitdagingen aan om de handen ineen te slaan. De afgelopen 4 jaar hebben zij samengewerkt aan een plan voor de optimalisatie van het evenemententerrein. Op het terrein worden diverse voorzieningen geplaats waaronder, een stroomkast, riolering, en een vaste wateraansluiting. Tevens wordt er terreinverharding aangelegd in de vorm van grasbetonstenen ter vervanging van rijplaten. “Door het aanleggen van diverse vaste voorzieningen kan er op lange termijn worden bezuinigd op de jaarlijkse variabele kosten. Dit plan is ons inziens nodig voor Vasse om de huidige en toekomstige zelfredzaamheid van evenementen te waarborgen” aldus, Ruben Weghorst en Mart oude Luttikhuis namens beide organisaties.

Bij de plaatsing van de voorzieningen wordt rekening gehouden met de opstelling van beide evenementen. Het terrein wordt daarmee tevens flexibel inzetbaar voor (eventuele) nieuwe initiatieven op terrein. “De aanpassingen op het terrein zijn zeer welkom. Niet alleen voor de bestaande evenementen, maar vooral ook voor andere verenigingen om het organiseren laagdrempelig te houden. Evenementen zijn immers belangrijk voor de leefbaarheid in het dorp. Wij hopen dat op deze wijze andere initiatieven ook makkelijker van de grond komen”, aldus Theo Lansink namens de Dorpsraad Vasse e.o.

De werkzaamheden zullen naar verwachting medio november afgerond zijn. Het plan wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers en door financiële bijdragen uit het Rabofonds en Het Henk Scholten fonds. De Dorpsraad Vasse e.o. en de opbrengst van de jaarlijkse Parelprijzenparade delen tevens mee in de kosten.

Via deze weg willen beide organisaties Conrad Groothuis nog graag persoonlijk bedanken voor de medewerking, het openstellen van het terrein en de altijd prettige samenwerking.