Uitgaan & Cultuur

Eerste twee gala’s Schaop’nböll’kes, een daverend succes

TUBBERGEN - De eerste twee gala’s van de carnavalsvereniging De Schaop’nböll’kes zitten er op. En het moet gezegd worden, de acts, buuts, zang en dans waren weer van een hoog niveau. Nadat de hoogheden met hun raad van elf hadden plaats genomen en het galakoor het welkomstlied had gezongen, kon de avond losgaan. En los ging het!

Het publiek genoot zichtbaar van de diverse buuts waarin droge en scherpe humor elkaar afwisselden. Dat het publiek dit kon waarderen, was te horen aan het veelvuldige applaus. De acts “gezusters Booijink&Booijnk” en “Fritz aus Tirol (door Herbert Koopmans)” debuteerden op de vrijdagavond gala. Daarnaast traden “oude” bekenden op, zoals de jeugdraad De Schaop’nkopkes, Walter van de Smör en Lucy van de Put (dorpspolitiek), Errol Eppink, Wessel en Marley (Boa’s), Daan Hindriksen samen met het hofkoor en Dion Luttikhuis. Dit alles werd omlijst door zang van het hofkoor en dansacts van onze dansmariekes.

Tijdens de gala avond was er ook ruimte voor een meer serieuzer onderwerp. Het is al jarenlang een traditie dat tijdens de eerste gala avond de bekendmaking plaatsvindt van diegene die de Schaopmantrofee heeft verdiend en in ontvangst mag nemen. Deze trofee is bestemd voor menen uit Tubbergen die zich meer dan verdienstelijk maken voor de samenleving van Tubbergen. Naast het glazen kunstwerk, gemaakt door glaskunstenares Ellen Klein Schaars, is er een cheque ter waarde van €.500,-- waarvan men zelf mag bepalen aan welk doel deze wordt geschonken.

Tot grote verrassing van henzelf werden Marja en Frans Lansink degene die de Schaopmantrofee in ontvangst mochten nemen. Zij zetten zich al jaren in voor de realisatie van De Zonne Hoeve Tubbergen (voorheen Mooi Leven Huis Tubbergen), een woonvorm voor kinderen en jongeren met meervoudige complexe handicaps. Daarnaast zijn ze nog op veel meer fronten actief. O.a. Kearls unne mekaar, gehandicaptenzwemmen bij de Klup, realisatie tillift bij zwembad, gastoudergezin bij Europa Kinderhulp en bieden in hun eigen huis een logeerplek voor gehandicapte kinderen aan. Dik verdiend, dus!!

De afsluiting van de gala avond werd wederom verzorgd door de oud prinsen garde. Nadat gastheer Bert Koopman iedereen had bedankt en de hoogheden nog even het laatste woord gunde, werd er een film gestart waarin de oud prinsen als Oald Stars voetballend strijdend ten onder gingen. Na de film werd op het podium de kwaliteiten van de oud prinsen scherp geanalyseerd. Na deze act werd de after party gestart waar het nog lang gezellig was. 

Het komende weekend zijn er nog twee gala avonden. Vrijdag 2 februari is deze compleet uitverkocht maar op zaterdag 3 februari zijn er nog enkele kaarten verkrijgbaar. Interesse? Bel dan even met de gala lijn 06-51607453.