Uitgaan & Cultuur

Glasrijk Tubbergen zoekt glaszetters

TUBBERGEN - Van 2 tot en met 6 oktober vindt de 23e editie van Glasrijk Tubbergen plaats. Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang en de vele vrijwilligers zijn zich aan het opmaken om er weer een fantastisch evenement van te maken. Zoals ieder jaar zullen ook nu de elf glazen kassen gebruikt worden om mooie internationale glaskunst ten toon te stellen. Er is echter een groot probleem; tot nu toe is het bestuur van Glasrijk Tubbergen er niet in geslaagd een glaszetbedrijf te vinden die het benodigde glas in de kassen kan zetten. 

Gelukkig draait onze economie volop en dat is dan ook meteen de reden dat gevraagde bedrijven geen personeel ter beschikking hebben, in verband te drukke werkzaamheden. Op zich een goede zaak, alleen Glasrijk heeft wel een gigantisch probleem. Geen kassen betekent geen Glasrijk 2019.

Oud-schilders of toch een bedrijf
Wie helpt het Glasrijkbestuur uit de brand? Misschien enthousiaste vrijwilligers? Oud-schilders of misschien gewoon een bedrijf die tegen een redelijke vergoeding wil helpen? Ook een combi van vrijwilligers en een bedrijf is een optie. De opbouwwerkzaamheden vinden plaats binnen de periode van 24 september tot en met 1 oktober. Het glas uit de kassen halen kan direct na 6 oktober. Help mee om in de week van 2 tot en met 6 oktober weer gratis het grootste glasevenement van ons land neer te zetten, met daarnaast een fantastisch randprogramma. Er kan contact worden opgenomen met: Harry Kolk: 06-50203770 of Hans te Kolsté: 06-22282179

‘Mirror, Mirror…..Glazen sprookjes’
Glasrijk Tubbergen heeft educatie hoog in het vaandel staan, vandaar dat ook dit jaar kinderen echt aan hun trekken kunnen komen. Niet voor niets is het thema dit jaar: ‘Mirror, Mirror,………Glazen sprookjes’.