Uitgaan & Cultuur

Shakespeare at his best, maar dan ‘zo as wiej dat doet’

Meertalig Shakespeare-vertier bij Havezathe Herinckhave

FLERINGEN - Het landgoed nabij Fleringen opent voor de tweede maal zijn poorten voor een intieme en unieke theaterervaring van King’s Men. In 2020 stond dit Nederlands-Duitse gezelschap al eens op de Havezathe. Dit jaar vormen de natuur en historie van het landgoed de prachtige coulissen voor het krachtige drama King Lear. Natuurlijk gespeeld in de geheel eigenzinnige en aanstekelijke verteltrant in een mix van Nederlands, Duits, Engels en Twents. ”Mit voller Liebe und Leidenschaft, met humor, hedendaagse hartstocht en veural met onmeunig völle wille!”, aldus Laurens ten Den, een van de acteurs van dit grensnegerend gezelschap.

King Lear

Op zijn oude dag wil koning Lear zijn land en bezit verdelen onder zijn drie dochters. Wie het mooist verwoordt hoeveel ze van hem houdt, krijgt een rijker deel. Als Lear vervolgens valse schijn beloont en oprechtheid afstraft, begint een tragedie waarin de koning zijn verstand verliest, zijn familie uiteenvalt en het land in de afgrond stort. Een tijdloze klassieker over ouder worden en het verlies van macht.

Informatie en kaarten

U kunt King Lear beleven op woensdag 19 en donderdag 20 juni om 19.30 uur. Het is raadzaam tijdig te reserveren; door de intieme setting zijn er per voorstelling slechts honderd plaatsen beschikbaar. U zit buiten aan bistrotafeltjes, beschut tegen regen of zon. Tijdens de voorstelling kunt u genieten van een hapje en een drankje.

Tickets zijn verkrijgbaar via Stadstheater De Bond.

King’s Men

King’s Men maakt op energieke en hartveroverende wijze Shakespeares grote verhalen toegankelijk voor een breed publiek, in een taalmix van Nederlands, Deutsch, English en streektaal. Schwierig? Bi’j gek. No fear Shakespeare! De klassiekers worden met lichtheid en humor naar het heden bewerkt. De voorstellingen spelen open-air op bijzondere erfgoedlocaties aan beide kanten van de Nederlands-Duitse grens. Meer informatie via: www.kingsmen-openair.com

De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door: Ministerium für Kultur und Wissenschaft des Landes Nordrhein Westfalen, Fonds Podiumkunsten, Euregio (Kleinprojectenfonds Interreg VI A), Cultuurfonds Overijssel, Werte Stiftung Münsterland, Kloster Bentlage en Wilminktheater Enschede.