Uitgaan & Cultuur

Nachtelijk lichtspektakel in Tubbergen, digitale hoogstandjes tijdens de verlichte optocht!

TUBBERGEN - Vrijdag 9 februari was het weer zover… de twintigste editie van de Twentse Verlichte Carnavalsoptocht ging weer van start in het centrum van Tubbergen. Waar in de ochtend de hemelgoden nog flink wat water lieten vallen, werd het rond de middag al snel droog. Zelf het zonnetje kwam af en toe om de hoek kijken. Met een goede temperatuur en bijna geen wind waren de omstandigheden ideaal voor een mooi schouwspel. Dit werd het ook! Naar schatting 30.000 toeschouwers waren weer getuige van een weergaloos mooi verlichte carnavalsoptocht.

Prachtige praalwagens met de fantasievol verlichte creaties trokken aan de mensenmassa voorbij. Veelal begeleid door de vele enthousiaste deelnemers in de grote loopgroepen. Ook de kleine groepen en wagens hadden alles uit de kast gehaald om een zo mooi mogelijk lichtspektakel te creëren. Nieuwe technieken werden toegepast, waaronder 3D projecties, koudvuur en bewegende en geprogrammeerde ledverlichting. Het digitale tijdperk heeft definitief zijn intrede gedaan bij de Twentse Verlichte Carnavalsoptocht. 

Zo’n 2200 deelnemers liepen mee in één van de 24 loopgroepen tijdens de kleurrijk verlichte stoet, waarbij ze in zelfstandige groepen liepen of als groep één van de 13 praalwagens begeleidden. Dit jaar werd CV Mander de grote winnaar bij zowel de grote praalwagens. DKW Vasse en De Kroegtijgers uit Geesteren completeren het podium bij de grote praalwagens. Winnaar bij de kleine praalwagens werd CV Ketel. Bij de grote loopgroepen gingen de Wietkiekers met de eerste prijs aan de haal en in de categorie kleine loopgroepen werden de Héllige Wiev’n de winnaars.

Uitslag 20e Twentse Verlichte Carnavalsoptocht

Grote praalwagens 1. CV Mander, Magische toverkracht in sprookjespracht 2. D.K.W. Vasse, Viva Mexico 3. De Kroegtijgers, Een VET carnaval op ons s(ch)lagersfestival 4. De Sjikke Bökke, Sjikke Bökke mis 5. C.V. de Venfluiters, Als ridders steken wij de draak met carnaval 6. Oranjewijk, Met een stijgende waterlijn, zal de Oranjewijk een (w)onderwaterwereld zijn

Kleine praalwagens 1. CV Ketel, C.V. Ketel schrijft al 11 jaar (pre)historie! 2. Hezingen/Hooidijk, HEZINGEN gaat los in't betoverde bos 3. H.O.V. Altijd Dorst, Tovenaars en heksen 4. De Dwarskiekers LHBTIQ+, iedereen doet mee met dit circus 5. De Grensdrieters, Plezier is onze missie, de Grensdrieters tanken even bij 6. Het Peleton, Wij winden carnaval op 7. CV De Haarboer, C.V. de Haarboer op Viking tour, dat geeft een GEWELDig carnaval!

Grote Loopgroepen 1. De Wietkiekers, Met carnaval slaan wij onze slag! 2. Oranjewijk, Met een stijgende waterlijn, zal de Oranjewijk een (w)onderwaterwereld zijn 3. De Wir-War, WirWar, kom(pl)eet van de planeet! 4. De Sjikke Bökke, Sjikke Bökke mis 5. Hezingen/Hooidijk, HEZINGEN gaat los in't betoverde bos 6. CV Mander, Magische toverkracht in sprookjespracht 7. De Dwarskiekers, LHBTIQ+, iedereen doet mee met dit circus 8. C.v. De Klippels, El Klippelos naar Mexico! 9. Het Peleton, Wij winden carnaval op 10. CV Ketel, C.V. Ketel schrijft al 11 jaar (pre)historie! 11. De Vondelstraat, CV de Vondelstraat loopt al 22 jaar mee! 12. C.V. de Venfluiters, Als ridders steken wij de draak met carnaval 13. De Fortburgers, Dik Feest! 14. D.K.W. Vasse, Viva Mexico 15. H.O.V. Altijd Dorst, Tovenaars en heksen 16. De Kroegtijgers, Een VET carnaval op ons s(ch)lagersfestival 17. De Feestboekers, Met carnaval zeet wie t groen en geel, Mear met 'n rooi'n droad, bint wie wa 1 geheel!

Kleine Loopgroepen 1 Héllige Wiev'n, Als de wijn gaat vloeien gaan wij bloeien! 2. De Vlinderdiva's, Eerst een grijze mot, nu blauw en hot 3. De Dolly's, De snoepdozen lopen er gelikt bij! 4. De Teuthola's, Wie windt ons op? 5. De Grensdrieters, Plezier is onze missie, de Grensdrieters tanken even bij 6. Majoba Schoonebeek, Zijn wij niet schitterend…? 7. CV de Haarboer, C.V. de Haarboer op Viking tour, dat geeft een GEWELDig carnaval!


Uw reactie