Uitgaan & Cultuur

Özcan Akyol en Anna van den Breemer komen naar Tubbergen

TUBBERGEN - In het kader van de Boekenweek 2024 verwelkomt Bibliotheek Tubbergen donderdagavond 21 maart Özcan Akyol (oftewel Eus) en Anna van den Breemer. Het thema dit jaar is 'Bij ons in de familie'. Samen spreken ze over hun nieuwe boeken ‘Afslag 23’ en ‘Het perfecte zusje’, over de redenen waarom ze schrijven en natuurlijk over hoe het is om een schrijvershuishouden te hebben. Eus en Anna leerden elkaar kennen op het Boekenbal in 2013. Sindsdien zijn zij samen en hebben een dochter (5) en zoon (4). 

Anna van den Breemer

Anna van den Breemer (1984) is journalist voor onder andere de Volkskrant. Ze publiceerde drie non-fictieboeken, waarmee ze haar scherpe pen en observatievermogen bewees. Als journalist schrijft ze graag over ouderschap, opvoeden, de balans tussen werk en privé, carrière, emancipatie en zelfontwikkeling. In de populaire Volkskrantrubriek ‘Iedereen doet maar wat’ behandelt Anna elke week een opvoedkwestie. Ook presenteert ze de Minder Werken-podcast voor de Volkskrant. Haar thriller 'Het perfecte zusje' werd in 2023 een instant bestseller en bezorgde haar een nieuwe schare fans.

Özcan Akyol

Özcan Akyol (1984), ook wel bekend als Eus, is een Nederlandse schrijver, columnist en presentator. Hij debuteerde in 2012 met de semi-autobiografische schelmenroman 'Eus' en ontwikkelde zich daarna tot een creatieve duizendpoot. Hij schreef ook de roman 'Toerist' en in het najaar 2023 verscheen zijn derde boek 'Afslag 23'.

Eus is ook columnist voor verschillende kranten en tijdschriften. Hij schrijft hierin over variërende onderwerpen, van binnenlandse politiek tot het onderwijssysteem en sport. Hij maakte furore als televisiepresentator met succesvolle titels als 'De Neven van Eus', 'Sterren op het Doek', 'De Geknipte Gast', 'Home of Eus' en 'Eus’ Boekenclub'. Regelmatig schuift hij aan bij diverse praatprogramma's als tafelgast.

De lezing is van 20.00 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in 't Oale Roadhoes en kost € 12,50 (inclusief kopje koffie/thee). Kaarten zijn te koop via bibliotheektubbergen.nl