Uitgaan & Cultuur

The Fortunate Sons winnen optreden in Ziggo Dome

TUBBERGEN - The Fortunate Sons gaat optreden in de Ziggo Dome. Eén van de vier bandleden is frontman Toon Eppink, geboren en getogen in Tubbergen. De band van Toon en zijn drie maten Arn, Jan en Ipo behaalde in de finale van het SBS6 tv-programma van The Tribute: Battle of the Bands de tweede plek. Hiermee won de band drie keer 45 minuten optreden in de Ziggo Dome in Amsterdam. 

Foto: Clemens Brughuis

Toon Eppink is de charismatische frontman van The Fortunate Sons. De zanger/gitarist speelt en zingt al in verschillende bands sinds zijn negende jaar! Toon houdt van vele soorten en stijlen muziek, maar zijn hart ligt wel bij de rock- en popmuziek uit de seventies, het decennium waarin zijn muzikale identiteit werd gevormd. Zijn favoriete CCR nummer is Born on the Bayou, omdat dat zo’n lekkere, onheilspellende groove heeft en heerlijk is om te zingen. Toon die nu in Almelo woont, is weliswaar het gezicht van The Fortunate Sons, maar hij doet het zeker niet alleen. De bandleden wonen verspreid over het land. Drummer Ipo van Drooge komt van oorsprong uit Almelo, maar woont nu in Nijmegen. Gitarist en pianist Jan van Bijnen woont in Rotterdam en bassist Arn Kortooms in Doetinchem.

The Fortunate Sons

Een weergaloze ode aan de tijdloze muziek van CCR! ‘Bad Moon Rising’, ‘Proud Mary’ en ‘Who’ll stop the Rain’. Dit is zomaar een greep uit de lange rij onverwoestbare klassiekers die Creedence Clearwater Revival (CCR) op haar naam heeft staan. Klassiekers die de tand des tijds moeiteloos hebben doorstaan en bij vele generaties in het muziekgeheugen gegrift staan. Met het karakteristieke stemgeluid van John Fogerty en talloze hitsingles groeide CCR eind jaren ’60 uit tot één van de populairste bands van die tijd. The Fortunate Sons nemen je mee naar de hoogtijdagen van de popmuziek met de grootste hits van CCR. Een feest der herkenning voor jong en oud! De muziek van de band uit de jaren 70 is nog steeds populair, dat was de afgelopen weken te merken.

De 53-jarige Toon is in Almelo al jaren bekend als kroegbaas van café De Stam. Door The Tribute kent heel Nederland hem nu als zanger en gitarist van The Fortunate Sons. Deze tributeband brengt de muziek van CCR, Creedence Clearwater Revival. In de finale tijdens het SBS6 tv-programma van The Tribute: Battle of the Bands, speelden zes tributebands die de vorige afleveringen waren doorgekomen. In de Ziggo Dome is maar plek voor vier bands, twee bands moesten dus afvallen.

De vier winnaars treden in totaal drie keer op in de Ziggo Dome in Amsterdam. Daar is plek voor 17.000 bezoekers, 68.000 in totaal. The Fortunate Sons mag met de tweede plek drie keer 45 minuten optreden, Bee Gees Forever die het tv-programma van The Tribute: Battle of the Bands won, gaat drie keer een uur op het podium optreden.

In de uitzending van 3 februari zat nog een extra nummer. Jurylid Spike vroeg onverwachts aan Toons dochter Wies die op de tribune zat of ze een nummer wilde doen met haar vader. De twee zongen en speelden op gitaar het lied Bad moon rising. De dertienjarige Wies timmert ondertussen ook zelf aan de weg met haar band Wild Child.

The Fortunate Sons laat het volgende bericht weten op sociale media: “Het gaat gebeuren: The Fortunate Sons live in de Ziggo Dome op 12, 13 en 14 april 2024! Beste mensen, we hebben ons avontuur in The Tribute - Battle of the bands vanavond (zaterdag 17 februari) afgesloten met een fantastische tweede plaats. Een resultaat waar we vooraf alleen maar van konden dromen. Het was voor ons een enorme eer om de fantastische muziek van CCR op dit podium voor zo'n groot tv-publiek te mogen vertolken. Het was elke week weer een feest om te ervaren hoezeer we door publiek en jury gewaardeerd werden. Dank! Hartelijk dank ook voor alle leuke reacties en aanmoedigingen de afgelopen weken. We hopen velen van jullie te verwelkomen in De Ziggo. Of bij één van de vele optredens in het land die inmiddels gepland staan. Hou de website en Facebook in de gaten voor de laatste updates. Tot ziens! Arn, Jan, Toon en Ipo.”

The Fortunate Sons is op 31 augustus ook te zien op het podium tijdens Rock am Esch.