Uitgaan & Cultuur

Toneeluitvoeringen Kiek’n wat wödt Tubbergen

TUBBERGEN - Binnenkort is het weer zover! Op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 maart staat Toneelvereniging ’Kiek’n wat wödt’ weer op de planken. Onder de bezielende leiding van regissseur Jos Boomkamp zal de klucht ’High tea in Bakkerij van Schie’, geschreven door Michiel Geurtse en Cocky van Dijk, worden opgevoerd.

De spelersgroep, dit jaar uitgebreid met drie nieuwe talenten, is er helemaal klaar voor. Nieuw dit jaar is dat de voorstelling van zondag ’s middag is (in plaats van zondagavond). De voorstellingen vinden plaats bij Dorpshuis de Huve. De aanvang is vrijdag 22 en zaterdag 23 maart om 20.00 uur en zondag 24 maart om 15.00 uur.

Kaarten

Kaarten voor de voorstellingen zijn verkrijgbaar bij Groentehal Oosterik (€ 7,50) en aan de zaal (€ 8,50) zolang de voorraad strekt (maar vol = vol).

Verhaal

De klucht speelt zich af bij Bakkerij van Schie, waar mevrouw Van Schie van alles probeert te bedenken om de bakkerij nieuw leven in te blazen. High tea parties en een lunchroom kunnen de zaak naar een hoger plan tillen, denkt zij. Haar man heeft meer oog voor het vrouwelijk schoon, dat hem voor de voeten loopt. Ook de potige buurvrouw brengt hem voortdurend in verlegenheid als zij haar producten langs komt brengen. De jonge bakkershulp Jacob doet enorm zijn best maar zijn geklungel met bakblikken vraagt om moeilijkheden. Verkoopster Wendy weet wat ze wil en hoe ze dat moet krijgen. Ze gooit al haar charmes in de strijd maar neemt de term ’High tea’ wel erg letterlijk...Undercoveragent Achteroe moet en zal er achter komen wie er achter de wiethandel in het dorp zit. Zou die klant die wel erg vaak langskomt voor die lekkere soesjes er iets mee te maken hebben? Dat moet hij tot op de bodem uitzoeken. Maar of hem dat lukt...?