Uitgaan & Cultuur

Toneelvereniging Concordia met ‘Maar niet echt…’ op de planken

ALBERGEN/FLERINGEN - Dit jaar speelt toneelvereniging Concordia uit Albergen voor de achttiende keer een blijspel, geschreven door Jos Schepers en geregisseerd door Marga Nijland en Jos Schepers, een zeer succesvolle combinatie. Het stuk met de pakkende titel ‘Maar niet echt…’ wordt, gezien de grote belangstelling van vorige jaren, weer gespeeld in twee weekenden en wel op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart en vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17  maart om 20.00 uur in Café Restaurant De Molen, Ootmarsumseweg 203 te Fleringen. De zaal is open om 19.00 uur.

De laatste puntjes worden momenteel op de i gezet, zodat de spelers de aandacht van het publiek goed kunnen vasthouden en er kan worden genoten van een boeiende toneelavond met een flinke dosis humor.

Inhoud

Kirsten (Marga Nijland) woont samen met Tom (Ferdi Meijer) in het huis van haar moeder Cora (Agnes Oude Nijhuis). Maar als Cora zonder overleg het huis gaat verbouwen, is met name Tom, die toch al geen fan van z’n schoonmoeder is, bepaald niet enthousiast. Hij besluit dan ook om niet mee te gaan met het gezamenlijke weekendje weg dat gepland staat. Hij gaat liever vissen. Maar hoe pakt hij dit aan? Als hij simpelweg zegt dat hij niet meegaat, wordt het huis te klein. Gelukkig krijgt hij steun en hulp van de bouwvakkers Freek (Martin van der Aa) en Ruud (Gilbert Leemhuis), die niet voor één gat te vangen zijn. Frans (Fons Hulsbeek), de vriend van Cora, zit ook in het complot maar waait met alle winden mee en weet zo (voorlopig?) buiten schot te blijven. Terwijl de nieuwsgierige én praatgrage buurvrouw Ellen (Laura van den Berg) al voor extra reuring zorgt, komt Ceciel (Iet Meijer), de hautaine zus van Cora, ook nog regelmatig de verbouwing bekijken. Maar waarom zo vaak? En waarom heeft Cora eigenlijk Rebecca (Nely Brand), de vriendin van Kirsten, uitgenodigd? Zit er soms een groter plan achter de verbouwing?

De grime wordt verzorgd door Nely en Elise Brand. Wim Arts tekent voor het geluid en de toneelaankleding wordt verzorgd door de toneelvereniging.

Kaartverkoop

In verband met beperkte ruimte in de zaal en om teleurstellingen te voorkomen, kunnen de kaarten uitsluitend besteld worden via toneelkaarten.nl. Kaarten kosten € 8,00. Donateurs betalen op vertoon van hun donateurskaart € 4,00. De jeugd t/m 15 jaar betaalt ook € 4,00.


Reacties

Ik wil graag 2 kaartjes reserveren voor aanstaande vrijdag de 15e. Kan dat?