Uitgaan & Cultuur

Volop spektakel tijdens de Zomerfeesten Manderveen

MANDERVEEN - De voorbereidingen voor de Zomerfeesten Manderveen 2024 zijn in volle gang. De kersverse organisatie heeft alles op alles gezet om er opnieuw een waar spektakel van te maken voor de Manderveners. Traditiegetrouw zijn het rode-draadspel, de zeskamp en de playbackshow de hoofdonderdelen van het wijkenklassement. De Zomerfeesten Manderveen 2024 worden vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli gehouden op het feestterrein bij Kulturhus De Samenwerking.

Eens in de vier jaar staan de Zomerfeesten Manderveen op het programma. Voor dit weekeinde halen de verschillende wijken alles uit de kast om hoge ogen te kunnen gooien in het wijkenklassement. Wekenlang zijn jong en oud samen bezig met de voorbereidingen voor onder andere de spraakmakende playbackshow.

Rode-draadspel met geheimzinnige spelvorm

De aftrap van het feestelijke weekeinde is vrijdag 12 juli om 17.00 uur met het Manderveense (piek)uurtje. De tent is vanaf 17:00 uur geopend voor iedereen die onder het genot van gezellige muziek, een hapje wil eten en een borrel wil drinken. Aansluitend begint vrijdag om 19.00 uur het Rode-draadspel. De zes wijken nemen het voor het eerst tegen elkaar op in een onbekende spelvorm die pas bij aanvang bekend wordt gemaakt. Naderhand wordt er gezamenlijk geproost in de feesttent en maakt volkszanger Dimar Kuipers zijn opwachting.

Elke wijk een joker

Ook de spelochtend op de zaterdagmorgen voor de 60-plussers en de kinderen beleeft zijn tweede editie dir jaar. Vanaf 10.00 uur zijn er allerlei leuke activiteiten en spelletjes opgezet voor de 60-plussers en de jonge Manderveners.

Zaterdagmiddag wordt het wijkenklassement om 12.30 uur vervolgd met de zeskamp. Iedere wijk zet hierbij een joker in. Deze worden door de kernwethouder Hilde Berning-Everlo en burgemeester Anko Postma gejureerd. De wijken worden beproefd op hun sportiviteit tijdens de spelonderdelen waarbij snelheid, kracht en uithoudingsvermogen onmisbaar zijn. Voor de kids is er om 15.00 uur een ballonnenclown.

’s Avonds gaat rond 20.00 uur de ‘Masked Singer’ van start. Daarna brengt niemand minder dan Silvia Swart, bekend als de top zangeres onder de ‘piraten’, de grootste hits ten gehore in een spetterend optreden.

Legendarische playbackshow

Al jaren staat de legendarische playbackshow op zondagmiddag garant voor een enorm spektakel. Belangstellenden uit de hele gemeente komen naar Manderveen om jong en oud naast elkaar te zien schitteren op de planken. Wekenlang werken de wijken zich in het zweet om een verbluffend decor en een verpletterende show neer te kunnen zetten. Alle zes wijken hebben tien minuten om de professionele jury weg te blazen en punten te pakken voor het wijkenklassement.

De playbackshow begint om 13.00 uur. Rond de klok van 18.00 uur maakt de organisatie bekend welke wijk zich de komende vier jaar de ‘kampioen van Manderveen’ mag noemen. De wijk die de playbackshow wint en/of het algemeen klassement mag vervolgens nogmaals optreden. En als echt alles meezit wordt met zijn allen afgesloten met een groot scherm in de tent voor de EK-finale met het Nederlands elftal in de hoofdrol.


Uw reactie