gtag('consent', 'update', {'ad_user_data': 'granted','ad_personalization': 'granted','ad_storage': 'granted','analytics_storage': 'granted' });
Terug
IMG_7862.jpeg

Koopmans bakt de beste speculaasbrokken 2025 van provincie Overijssel

TUBBERGEN - Koopmans, de Patisserie College Banketbakker uit Tubbergen en Almelo, heeft de eerste prijs heeft gewonnen bij de provinciale Speculaasbrokken keuring van het Gilde van de Betere Banketbakkers van Het Patisserie College voor de provincie Overijssel.

Wedstrijd

Alle banketbakkers, aangesloten bij het gilde Patisserie College, konden hun beste speculaasbrokken inleveren voor de keuring ‘Beste Brokkenmaker 2025’. In totaal hebben zo’n 60 banketbakkers gestreden om de felbegeerde titel. De jury onder leiding van Dimitri Bakker van Friesland Campina  en vier specialisten spraken van een hoog niveau van de producten.

Dimitri Bakker: “De winnende brokken van Koopmans waren van uitstekende kwaliteit. Deze brokken hebben de perfecte verhouding tussen een lekkere zoete en volle roombotersmaak en tijdens het eten komt ook een heerlijke speculaasmelange naar boven. Daarnaast is de brok heerlijk bros, maar ook weer niet te kruimelig. Kortom een brok die je achter elkaar op eet als je eenmaal begonnen bent.”

Ook over de kwaliteit was de jury goed te spreken: “Over het algemeen was de kwaliteit zelfs weer van een iets hoger niveau dan voorgaande jaren. Vooral op het visuele aspect zijn de brokken in zijn algemeenheid beter geworden. De top ligt erg dicht bij elkaar.”

De winnende brokken voor de provincie Overijssel van Kooopmans scoorden op smaak uitstekend. Maar ook de brosheid en uitstraling waren van een geweldige kwaliteit. Een prachtig resultaat voor dit banketproduct. Eigenaren Herbert en Marieke Koopmans zijn blij met de prijs: Herbert: “Elk jaar proberen we weer een nog betere brok te bakken. Het neigt dan ook naar topsport en ik wil dan ook graag deze prijs opdragen aan ons hele team.“ Ook Marieke is dolblij: “We zullen de komende periode de speculaasbrokken een mooie plek in onze winkels geven.”

De competitie

Binnen Het Patisserie College, het gilde van de Betere Banketbakkers, staat kwaliteit bovenaan. Alle aangesloten banketbakkers hebben een eigen bakkerij, waar ze hun producten zelf maken. Zesmaal per jaar komen de banketbakkers in groepsvergaderingen bij elkaar, waarbij ook productvergelijkingen plaatsvinden, om zo de kwaliteit van eenieder nog verder te verbeteren.  Als extra wordt ieder jaar in samenwerking met Friesland Campina deze competitie georganiseerd. Hieruit ontstaat de provinciale winnaar, dit jaar Koopmans.

Lees meer over: